Zápasy mládeže
pá 22.9.2017 | Štěpán Ondráček, Klára Petrásková

Tři body a navrch hattrick. Starší dorostenci si poradili s Havlíčkovým Brodem

Zápasové menu

Bodová šňůra starších dorostenců se nezastavila ani v pátek a nyní čítá již čtyři zápasy v řadě! Většinu svých branek si Hradečtí schovali do prostřední části, kdy Havlíčkobrodským nadělili čtyři zásahy. Krátce před polovinou třetí třetiny ještě Petr Poppel dokonal svůj hattrick a po výhře 5:2 si tak Lvi odvezli z Kotliny tříbodovou výhru.

Úvodní dvacetiminutovka zůstala bez gólu

Začátek utkání byl z obou stran velmi dobrý. Bruslaři si zahráli přesilovku hned z kraje první třetiny, v ní ale střela Matěje Krejčího nenašla přesný cíl. Hradečtí se poté osmělili díky Petru Kubošovi, jeho pokus ovšem nenašel prostor Rachůnkovy branky.

Mladí Bruslaři hráli se soupeřem zcela vyrovnanou partii, jenže nebezpečnější šance si vytvářeli Hradečtí. Vojtěch Síla si nabruslil až před Rachůnka a jeho střela se odrazila o tyč, přičemž domácí muž s maskou si málem kopl puk do vlastní branky. Hosté dál zkoušeli pozornost Matěje Rachůnka, ten ale odolal – po první třetině byl stav nerozhodný.

Čtyři východočeské trefy versus jedna havlíčkobrodská

Úvod druhé periody ozdobil krásnou akcí Tomáš Křehlík, avšak jeho průnik skončil na brankáři Ševců. Ba naopak to byli hosté, kteří udeřili ze skvělého napadání. Dominik Sklenář obral za brankou jednoho z domácích útočníků a předložil kotouč osamocenému Tadeáši Pinkasovi, který našel mezírku mezi betony Rachůnka – 0:1. Mladí Bruslaři poté herně odešli a hradečtí hokejisté toho dokázali náležitě využít. Samuel Hrabčík vybojoval puk u mantinelu a našel krásnou nahrávkou Petra Poppela, jenž mířil do pravého horního rohu – 0:2.

Bruslaři neakceptovali tempo hradeckého Mountfieldu a byli za to potřetí potrestáni. Puk šel po ose Hrabčík – Poppel a zakončující Martin Pěnčík, nastavil svojí hůl tak, že puk skončil až za Rachůnkovými zády – 0:3. Domácí si poté vzali oddechový čas a zlepšili hru. Štěpán Dudycha to zkoušel, jeho střela byla však zablokována. Hosté udeřili ve druhém dějství i počtvrté, když souhru do prázdné branky řídil střelec Petr Poppel. Konečné slovo prostřední periody ale měli havlíčkobrodští bojovníci. Filip Houdek přenechal touš Pavlu Vaňousovi a ten z mezikruží prostřelil Kryštofa Ševců – 1:4.

Na hradeckou výhru už poslední třetina vliv neměla

Třetí třetinu začali aktivně domácí, další gól ale nepřidali. Poté se vyznamenal brankář Bruslařů Matěj Rachůnek, jenž vychytal samostatný únik Dominika Sklenáře. Bojovníci z Kotliny však následně hráli oslabení a Hradec opět úřadoval. Petr Poppel vymetl horní roh domácího gólmana a svým třetím gólem završil hattrick – 1:5.

Hra se následně přelévala z jedné strany na druhou, branka ale ne a ne padnout. To se změnilo až společně s 60. minutou, v níž domácí kosmeticky upravili skóre. Z pravé strany se prosadil Pavel Vaňous, jenž tak zpečetil výsledek na konečných 2:5.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Samuel Hrabčák 0 2 2 2 2
Tadeáš Jakubec 0 0 0 -2 0
Maxmilián Komma 0 0 0 -1 2
Petr Kuboš 0 1 1 -1 0
Jakub Kynčl 0 0 0 0 2
Tomáš Müller 0 0 0 1 0
Martin Pěnčík 1 1 2 3 2
Tadeáš Pinkas 1 0 1 1 0
Petr Poppel 3 1 4 3 4
František Řehák 0 1 1 3 0
Matěj Síla 0 0 0 -1 0
Vojtěch Síla 0 2 2 3 0
Dominik Sklenář 0 1 1 2 0
Martin Soukup 0 0 0 -2 0
Dominik Šedivý 0 1 1 1 0
David Voňka 0 0 0 -2 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Kryštof Ševců 60 25 2 23 92,00 0 0

Ohlasy k utkání

Richard Cachnín (BK Havlíčkův Brod):
Vstoupili jsme do zápasu dobře a byli aktivní. Na začátku druhé třetiny jsme trefili tyčku a hned z následné akce a po individuální chybě jsme inkasovali. Soupeř poté přidal ještě dvě branky a hra se nám zbortila. Po oddechovém čase jsme kluky nabádali, že utkání trvá šedesát minut a jejich hru eliminovali. S Hradcem jsme se tahali, bohužel jsme dostali tři rychlé branky. Brankář Matěj Rachůnek pochytal spoustu nebezpečných střel a nelze mu nic vytknout, ba naopak to byl náš nejlepší hráč na ledě.

Pavel Suchý (Mountfield HK):
Byl to těžký zápas, ostatně jako každý jiný. Máme zraněné hráče, takže jsme byli trošku oslabení. První třetina byla hodně vyrovnaná, ve druhé jsme přidali na rychlosti a důrazu a napadaly nám tam branky, takže se hra uklidnila. Třetí třetina se už dohrávala, ale zaplať pánbůh, že jsme zápas vyhráli. Havlíčkův Brod je tým, kde kluci makají, hrají srdíčkem a táhnou za jeden provaz. Hraje se proti nim hodně špatně, akort když v první třetině nedáte branku. Je s nimi těžké hrát, pocítili jsme to i na sobě.