Zápasy mládeže
so 28.10.2017 | Tomáš Masař, Radek Staněk

Návrat na vítěznou vlnu. Starší dorost vyhrál ve Žďáru

Zápasové menu

Den stará prohra po nájezdech na ledě Havlíčkova Brodu je zapomenuta, ze Žďáru si starší dorost veze všechny body za výhru 3:1. Své branky si rozložil rovnoměrně do všech třetin, vítězný gól vstřelil v závěru druhé části Tadeáš Pinkas. Hradec tak letošní bilanci se Žďárem upravil na dvě vítězství a jedinou porážku.

Snad pod dojmem zvuku silných motorů ze sousedního rychlobruslařského oválu se obě mužstva vrhla do zápasu s velkou vervou a s plným nasazením. Hra se odehrávala v poměrně vysokém tempu, ale žádné větší šance diváci neviděli. Na čemž nic nezměnily ani dvě přesilovky domácích na začátku utkání. V 11. minutě si v početní výhodě zahráli i hosté, ale ani ti si žádnou slibnější příležitost nevytvořili. I nadále se hrálo ve svižném tempu, ale k ohrožení obou gólmanů docházelo jen zřídka kdy. Až v předposlední minutě se Východočechům podařilo jako prvním skórovat. Ze závaru před domácí brankou se puk odrazil k volnému Martinu Pěnčíkovi, který se z mezikruží nezmýlil – 0:1. První třetina tak skončila hubeným vedením hostí.

V podobném duchu jako první, nesla se i druhá třetina. Hra sice měla poměrně spád, oba týmy se snažily o aktivní hru, k opravdovému ohrožení soupeřovy branky se však obě družstva dostávala velice zřídka. Přesto se v 25. minutě podařilo domácím vyrovnat, když Vlkovu přihrávku z pravého kruhu zužitkoval Michael Kuluris – 1:1. Ve druhé polovině druhé třetiny byli mírně aktivnější hosté, ale dlouho to nevedlo k žádnému výraznějšímu efektu. Za zmínku stojí snad jen Pinkasova dorážka ze 33. minuty, kterou domácí Novotný pokryl betonem. Až ve 40. minutě se Mounfield opět prosadil. Opět z nepřehledné situace před domácí brankou se trefil Tadeáš Pinkas – 1:2. I po druhé třetině tak byli v mírném vedení hosté z východních Čech.

Do třetí třetiny domácí vstoupili aktivně, ve snaze vyrovnat. Pokud už se však dostali přes obranu Východočechů, ztroskotala jejich snaha na brankáři Vackovi. Ve 48. minutě se mladým Plamenům naskytla příležitost početní výhody, ale byli to paradoxně hosté, kdo skóroval. Domácí obraně ujel Vojtěch Síla a nekompromisně zakončil nad Novotného levé rameno – 1:3. Domácí i nadále nepolevovali ve své aktivní hře a snažili se vstřelit alespoň kontaktní gól, hosté si ale koncovku již pohlídali a ani hra domácích bez brankáře už na výsledku zápasu nic nezměnila.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Samuel Hrabčák 0 0 0 -1 12
Tadeáš Jakubec 0 0 0 0 0
Tomáš Janoušek 0 0 0 0 2
Petr Kuboš 0 0 0 0 10
Jakub Kynčl 0 0 0 0 2
Martin Pěnčík 1 0 1 2 0
Vojtěch Pfeifer 0 0 0 0 2
Tadeáš Pinkas 1 0 1 2 0
Petr Poppel 0 1 1 3 0
František Řehák 0 0 0 0 0
Vojtěch Síla 1 1 2 2 0
Matěj Síla 0 0 0 0 0
Dominik Sklenář 0 0 0 -1 2
Martin Soukup 0 0 0 0 0
Kryštof Šánek 0 0 0 0 0
Dominik Šedivý 0 0 0 -1 0
David Voňka 0 2 2 3 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Denis Vacek 60 33 1 32 96,97 0 0

Ohlasy k utkání

Jaromír Pytlík (SKLH Žďár nad Sázavou):
Dnes jsme vyrovnané utkání podali jsme dobrý výkon. Myslím si, že jsme neměli k bodům daleko. Bohužel máme několik zraněných a dnes nám chyběl především Martin Nagy. Dali jsme tak příležitost mladším hráčům. Jak jsem říkal neodehráli jsme vůbec špatný zápas, ale bohužel dnes z toho žádné body nebyly.

Pavel Suchý (Mountfield HK):
Utkání se mi hodnotí dobře, protože jsme vyhráli za 3 body, což je pro nás důležité do tabulky. Včera jsme bohužel prohráli na nájezdy, o to jsou důležitější dnešní tři body. Byl to těžký zápas. Hra sice nebyla moc pohledná, ale pro nás jsou to velice důležité body a s výsledkem jsme samozřejmě spokojeni.