Zápasy mládeže
so 9.12.2017 | Klára Petrásková, Radek Staněk

Výborně! Starší dorost opanoval derby, Pardubicím nasázel pět branek

Starší dorost Mountfieldu se v letošní sezóně postavil rivalům z Pardubic již popáté a připsal si čtvrtou výhru, tentokrát v poměru 5:1. Na domácím ledě řádil především Petr Poppel, který zaznamenal již svůj pátý hattrick v probíhajícím ročníku. Hradec vedl v zápase 3:0, střelecky aktivnější Dynamo ale snížilo, ovšem zmiňovaný Poppel reagoval dvěma góly a nepřipustil drama.

Dynamo nastřelilo dvě tyče, Hradec dal dva góly

Už v úvodní minutě hry se Hradec zásluhou Hrabčáka mohl dostat do vedení, jeho pokusu ale ještě Vlk dokázal zabránit. Na co však už pardubický brankář nedosáhl, to byl puk poslaný na bránu Dominikem Šedivým – 1:0. Pardubičtí se vzápětí mocně snažili vyrovnat a několikrát jim gól unikl opravdu jen o vlásek. Dvořákovi totiž hned dvakrát pomohla v zákroku tyč!

Mountfield ovšem na pardubické snahy zareagoval dost razantním způsobem. Puk si vzal do parády Tadeáš Pinkas a zvýšil na rozdíl dvou branek – 2:0. Velmi dobré příležitosti k dalšímu navýšení skóre pak měli Šedivý a Poppel, z levé strany, respektive z mezikruží ale tváří v tvář Vlkovi neuspěli. A stejně se vedlo ve 20. minutě také Rozlílkovi, jenž úplně sám před gólmanem netrefil přesněji místo mezi betony.

Druhou třetinu ovládli domácí 2:1

Stejně jako v předchozí periodě, také v té druhé se Hradec prosadil poměrně rychle. Stalo se tak těsně po vypršení oslabení, kdy se Petr Poppel uvolnil na pravé straně a zavěsil do bližšího růžku – 3:0. Poté se domácí dopustili hry v šesti a v tomto oslabení také inkasovali. Nejprve pomohla Dvořákovi potřetí v zápase tyč, pak ale odjel vypomoci s rozehrávkou a toho využil Dominik Chára.

Ten se nenechal rozhodit ani hradeckými hráči padajícími do brankoviště a zpoza brány zasunul kotouč za čáru – 3:1. Ještě před druhou přestávkou si ale domácí vzali tříbrankový náskok zpět. Petr Poppel zakončil akci na jeden dotek pod horní tyč – 4:1. Tímto okamžikem také skončil zápas pro brankáře Vlka, kterého mezi třemi tyčemi vystřídal Nečas.

Petr Poppel završil hattrick a potvrdil hradeckou výhru

Do poslední části nastoupily oba celky s rozdílnými cíli. Zatímco hradeckým úkolem bylo neinkasovat a dotáhnout zápas ke třem bodům, Pardubice potřebovaly vstřelit tři branky. O první z nich se pokusily krátce po příchodu z kabin, střelu od modré čáry ale Dvořák vyhlavičkoval mimo ohrožení jeho klece.

A místo pardubických hráčů se pak so slibných gólových pozic dostali ti domácí. Jakubec z levé strany neprocpal touš kolem tyče, Vojtěch Síla se zase prezentoval sérií dotěrných dorážek. Definitivní tečku za zápasem pak udělal v 56. minutě hradecký ostrostřelec Petr Poppel. Ten nepohrdl nádhernou Sílovou nahrávkou a příklepem do prázdné brány završil svůj pátý hattrick sezóny – 5:1. Hradec tak ovládl první nadstavbové derby, celkově již čtvrté v probíhajícím ročníku.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Samuel Hrabčák 0 0 0 1 2
Tadeáš Jakubec 0 0 0 0 0
Petr Kuboš 0 1 1 2 0
Miroslav Kukla 0 1 1 2 0
Jakub Kynčl 0 0 0 0 0
Kryštof Lang 0 0 0 0 0
Martin Pěnčík 0 0 0 3 0
Tadeáš Pinkas 1 2 3 4 0
Petr Poppel 3 0 3 4 0
František Řehák 0 0 0 0 0
Matěj Síla 0 0 0 0 0
Vojtěch Síla 0 1 1 3 0
Kryštof Šánek 0 1 1 1 0
Dominik Šedivý 1 0 1 1 0
David Voňka 0 1 1 4 2

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Daniel Dvořák 60 34 1 33 97,06 0 0

Ohlasy k utkání

Pavel Suchý (Mountfield HK):
Zápas se mi hodnotí dobře, vyhráli jsme 5:1. Ale výsledek moc neodpovídá, v první třetině jsme měli štěstí, že jsme dali dva góly. Pardubice hrály dobře, tlačily nás. Byly lepší, to musím uznat. Druhá třetina byla z našeho pohledu hodně špatná, nevím, jestli se kluci neuspokojili. Dostali jsme gól na 1:3 a hráli jsme hrozně. Museli jsme trochu zvednout hlasivky, třetí část už byla lepší a kluci si to pohlídali. Hráčům gratuluji, ale po zápase jsme jim řekli, že jako ve druhé třetině se hrát nedá a mohlo by se nám to příště vymstít.

Michal Mikeska (HC Dynamo Pardubice):
Myslím, že domácí byli od začátku do konce houževnatější, šli za svým cílem a všichni pro to dělali maximum. My jsme soubor individualistů. Přestože můžeme říci, že jsme měli šance, třikrát trefili tyčku a můžeme to na to svádět, tak jsme byli celý zápas slabší, pomalejší a horší.

Fotogalerie