Zápasy mládeže
st 31.1.2018 | Lukáš Foff

Oslabení starší dorostenci schytali v Liberci sedmigólový příděl

Zápasové menu

Hradecký starší dorost přijel do Home Credit areny pouze se čtyřmi obránci, což se také mohutně podepsalo na výsledku. Lvy trápí početná marodka a od samého začátku tahali za kratší konec provazu. Rozhodnuto bylo prakticky po první třetině, která skončila 3:0 pro Liberec. Severočeši pokračovali v nastoleném trendu a dokráčeli k pohodlnému výsledku 7:0. Hradci nezbývá nic jiného, než na prohru rychle zapomenout, uzdravit se a zabojovat v příštím zápase, kterým je východočeské derby!

Tygří osmnáctka byla v souboji s Hradcem jednoznačně aktivnější a počet střel se odrazil i v celkovém skóre. Z 54 celkových pokusů propadlo za záda brankářské dvojice Denis Vacek – Tomáš Sajdl hned sedm. O první branku utkání se postaral z přesilovky Matěj Hájek. Hosté mohli odpovědět v početní výhodě, kterou měli k dispozici po faulu Bitmana, místo toho však po jejím vypršení zvýšil vedení Severočechů Jan Cikhart.

Jak je známo, vedení 2:0 po první části bývá zrádné, ještě před přestávkou ale stihl vylepšit ukazatel libereckých branek Adam Charvát – 3:0. A toto jméno si bylo dobré zapamatovat, s velkou formou v zádech se totiž bek Tygrů prosadil celkově dvakrát a na další branku nahrál. Ve druhém zápase v řadě tak Charvát nasbíral tři body.

Po pěti minutách hry v prostřední dvacetiminutovce skóroval Jan Žemba, svěřenci trenérů Milana Plodka a Jiřího Peřiny vedli už o čtyři branky a směřovali za vítězstvím. Následovala řada trestů na obou stranách, další gól ale už diváci do druhé sirény neviděli. Příznivě vypadají výsledek pro modrobílé nakonec byl ještě navýšen.

Nejprve Jakub Rychlovský svou první brankou v nadstavbě skóroval během oslabení, pak se prosadil již zmiňovaný Adam Charvát, jenž brankou na 6:0 vyhnal Vacka z východočeské svatyně. Výsledek kosmeticky doupravil jednaosmdesát vteřin před koncem utkání svou druhou brankou v utkání Matěj Hájek – 7:0. Tygři se díky třem bodům posunuli zpět na samotný vrchol tabulky, naopak Hradec, stále ještě v oslabené sestavě, vyšel bodově naprázdno.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Samuel Hrabčák 0 0 0 -3 0
Tadeáš Jakubec 0 0 0 -2 0
Tomáš Janoušek 0 0 0 -2 0
Jan Jušta 0 0 0 0 0
Maxmilián Komma 0 0 0 -1 2
Miroslav Kukla 0 0 0 -2 0
Jakub Kynčl 0 0 0 -1 0
Kryštof Lang 0 0 0 -1 2
Tomáš Perička 0 0 0 -3 0
Tadeáš Pinkas 0 0 0 -1 2
Matěj Síla 0 0 0 -1 0
Dominik Sklenář 0 0 0 -3 0
Kryštof Šánek 0 0 0 -2 2
Dominik Šedivý 0 0 0 -3 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Tomáš Sajdl 14 12 1 11 91,67 0 0
Denis Vacek 46 42 6 36 85,71 0 0

Ohlasy k utkání

Pavel Suchý (Mountfield HK):
Myslím, že kluci nezačali špatně. Měli jsme dvakrát šanci dva na nula, neproměnili jsme potom ještě další šanci. Nedařilo se nám dát gól a oni z první střely od modré v přesilovce dali. Kluci na tom teď nejsou ne moc dobře psychicky. Ne, že by se sesypali po první brance, ale přišla druhá a na klucích pak bylo vidět, že mají hlavy dole. Proti Liberci jsme chtěli hlavně bránit, abychom nedostali góly, to se nám ale nepovedlo. Dopředu jsme hráli dobře, ze třech tutových šancí jsme ale nedali ani jednu. Je to škoda.