Zápasy mládeže
so 10.2.2018 | Petr Šatalík, Naďa Krásná

Staršímu dorostu se nedaří, v Karlových Varech padl 0:4

Zápasové menu

Smůla se lepí na hokejky svěřenců Libora Pivka. Ti prohráli již páté utkání v řadě, když neuspěli v Karlových Varech. Po první třetině ztráceli na protivníka jediný gól, v druhé však inkasovali tři další a sami nevstřelili žádný. Ve třetím dějství se tak zápas už pouze dohrával, Lvi po této porážce vypadli z první desítky tabulky.

Západočeši zaznamenali první zásah

Utkání započalo ve vysokém vyrovnaném tempu, a tak se hra přelévala v prvních minutách z pásma do pásma. Druhá minuta přinesla vyloučení na straně domácích, a tak se hosté usadili v pásmu Energie a vyslali na karlovarského gólmana Bednáře nemálo střel. Šťastný se během oslabení ocitl v šanci, když protáhl za hostující obranu. Nakonec se mu však úspěšně zakončit nepodařilo.

Hradečtí si během přesilové hry vytvořili opět nemalé množství gólových příležitostí, ale proměnit se jim je nepodařilo. Po početní výhodě hostů se kotouče ujali domácí. V deváté minutě se Jakub Ptáček ujal osamoceného kotouče na modré a otevřel skóre utkání přesnou střelou od modré. Hradečtí poté přidali na tempu a více se pouštěli do útoku, ale žádnou branku ze svého výkonu do konce první dvacetiminutovky nevytěžili.

Vary rozhodly o své výhře

Druhou periodu zahájili v početní převaze domácí. Celkově tato třetina patřila spíše domácí Energii, která se hned v úvodu prosadila. Ukázkový gól předvedl za asistence Stejskala David Holub, jenž zakončil pod víko hradecké klece z otočky bekhendem. V minutách následujících pak hostujícímu hru Mountfieldu znepříjemnila vyloučení. 25. minuta znamenala pro Energetiky plné nasazení v přesilové hře, ale využít ji nedokázali.

Po této následovala ve 31. minutě další přesilovka Karlových Varů, ze které již padla třetí branka. Zasloužil se o ni po pěkné kombinaci v obranném pásmu hostů Daniel Černý. Netrvalo dlouho a Karlovarští znovu zvedali ruce nad hlavu. Čtvrtý gól za záda hradeckého gólmana Ševců propašoval David Cankov. Po čtyřiceti minutách tak Energie vedla 4:0.

Energetici pohlídali své vedení až do konce

Během závěrečného dějství toho k podívané příliš mnoho nebylo. Karlovarští drželi zpočátku stále kotouč na svých holích, ale ani z jednoho pokusu již další gól nevstřelili. Hradečtí naopak přidali na tempu a začali více napadat. V 50. minutě došlo k vyloučení v týmu Energie, což hosty podpořilo k větší snaze. Karlovarská obrana je ale měla pod kontrolou a Bednář si stále udržoval čisté konto.

Po přesilové hře Hradce se tempo hry vyrovnalo, a hrál se hokej nahoru dolů. Do konce základní hrací doby se vyložené šance ani na jedné ze stran neobjevily, a tak domácí Energetici zvítězili rozdílem čtyř branek. Východočeši tak opustili elitní desítku extraligové tabulky

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Samuel Hrabčák 0 0 0 -2 2
Tadeáš Jakubec 0 0 0 0 0
Šimon Junek 0 0 0 -1 0
Jaroslav Kašpar 0 0 0 -1 0
Maxmilián Komma 0 0 0 -1 2
Petr Kuboš 0 0 0 -1 0
Miroslav Kukla 0 0 0 -1 0
Jakub Kynčl 0 0 0 -2 0
Jakub Naar 0 0 0 -1 2
Martin Pěnčík 0 0 0 0 0
Petr Poppel 0 0 0 -2 0
Matěj Síla 0 0 0 0 0
Kryštof Šánek 0 0 0 -1 0
Dominik Šedivý 0 0 0 -1 10
David Voňka 0 0 0 -1 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Kryštof Ševců 60 30 4 26 86,67 0 0

Ohlasy k utkání

Václav Eismann (HC Energie Karlovy Vary):
Mužstvo v dnešním utkání podalo výkon, který se už podobá play off hokeji. Hráči dokázali hrát fyzický hokej po dobu šedesáti minut, hráli obětavě, a tak jsme zaslouženě vyhráli.

Pavel Suchý (Mountfield HK):
Hodnotí se mi to špatně, prohráli jsme 0:4. Opět jsme nedali gól, jako v Plzni. Bohužel se nám momentálně nedaří dát gól. Kluci jsou trošku v krizi, pod dekou, takže je to pro ně těžké. Byl to opět těžký zápas s Karlovými Vary. Kluci z Karlových Varů si zasloužili vyhrát, byli lepší, dohrávali souboje, bruslili, stříleli, a prostě jim to tam napadalo, nám ne. Musíme se poučit z těch chyb. Jsme na dně, musíme se z toho dna odrazit a vrátit se zpátky na vítěznou vlnu.