Žáci
pá 23.3.2007 | Daniel Višňák, www.hka.cz

Před pátým utkáním čtvrtfinále bude v Hradci probíhat Memoriál prof. Vladimíra Kobery 1. a 2. tříd

V neděli, před pátým utkáním čtvrtfinálové série mezi Hradcem Králové a Sarezou Ostrava se od 7:30 hodin na hradeckém zimním stadionu koná turnaj žáků 1. a 2. tříd v ledním hokeji, hraný jako Memoriál prof. Vladimíra Kobery , který se uskuteční pod záštitou primátora města ing. Otakara Divíška. Představí se kvarteto HC Lev Hradec Králové, HC Bílí Tygři Liberec, HC Moeller Pardubice a BK Mladá Boleslav. Hrát se bude systémem každý s každým 3 x 12 minut hrubého času.

Hrací program turnaje: 7.30 Hradec Králové - Pardubice, 8.35 Liberec - Mladá Boleslav, 11 Liberec - Pardubice, 12.10 Hradec Králové - Mladá Boleslav, 13.40 Mladá Boleslav - Pardubice, 14.50 Hradec Králové - Liberec.

Prof. Vladimír Kobera (1925-1994; na snímku) se v mládí věnoval různým sportům. Během studia na vysoké škole reprezentoval ČR na univerziádě v basketbalu, hrál závodně ragby. Jako hrající trenér získal tituly mistra republiky a několik let hrál i za národní mužstvo.
Po skončení aktivní kariéry se začal věnovat trénování ledního hokeje. Zakládal mužstvo Dukly Jihlava a přivedl ho do 1. ligy. Trénoval v Havlíčkově Brodě v době, kdy tam začínali hrát bratří Holíkové, Poté následovaly trenérské štace mimo jiné ve Zlíně, Vsetíně, Žďáru nad Sázavou. V zahraničí trénoval ve Švýcarsku EHC Kloten (získal s ním titul), národní mužstvo Švýcarska a polský LKS Lodž. Nejvíce času však strávil v Hradci Králové, kde trénoval A mužstvo a v posledních letech se věnoval také mládeži.