Aktuální zprávy z klubu
st 12.5.2021 | Jan Vavřina

Moderní a bezpečné. ČPP Aréna bude mít nové mantinely

Od sezóny 2022/23 budou ve všech profesionálních soutěžích pod hlavičkou IIHF, respektive Českého hokeje nutné bezpečné elastické mantinely, kterých se Východočeši dočkají už letos. ČPP Aréna už má za sebou demontáž těch stávajících, nyní se čeká na dodávku nových, aby mohly být nainstalovány.

Demontáže a montáže provádí v současné době odborní techničtí pracovníci na hradeckém zimním stadionu. Staré mantinely z velké haly byly odstraněny a z důvodu rentability budou přesunuty a dále využívány v tréninkové hale. ČPP Aréna pak dostane zbrusu nové – moderní, elastické, bezpečné.

Vše je potřeba zvládnout už během této letní přestávky. Oficiálním datem, kdy musí mít arény nová hrazení, je 1. květen 2022. Mezi koncem ročníku 2021/22 a úvodem května 2022 by se ale tato časově náročná akce nestihla, a tak dojde k instalaci už během letošního léta.

Nové mantinely budou splňovat veškerá kritéria, tak jak to vyžadují pravidla ledního hokeje. Hrazení bude oproti tomu stávajícímu o něco nižší, ochranná plexiskla, která nahradí současná tvrzená skla, budou naopak vyšší. Vše bude tvořit kompaktní elastický celek, který je pro hráče bezpečnější než současné provedení. Celý systém se totiž při nárazu hráčů prohne a poté navrátí do původní polohy.

Záměr prošel schvalovacím procesem na královéhradecké radnici a celá akce se mohla rozjet. Pokud půjde vše podle plánů, led v malé hale by měl být připraven na začátku června. V hlavní hale se počítá s provozem po vzoru posledních let od konce první poloviny prázdnin, konkrétně 23. července.