Akademie ČH
st 27.10.2021 | Anna Marie Kokrhounová

Lídr, druhý v pořadí, derby, Motor. Akademiky čekají atraktivní špíly

Další týden je tady a spolu s ním i další zápasy hradecké Akademie. Junioři se po delší době představí pod Bílou věží, a to ve dvou atraktivních duelech. Nejprve do Hradce zamíří lídr z Plzně, o den později pak přivítají druhý nejlepší tým tabulky z Karlových Varů. I dorostence čekají zajímavá utkání – východočeské derby i souboj proti Českým Budějovicím.

Hradec přivítá dva nejlepší týmy juniorské extraligy

V minulém týdnu odehráli junioři jen venkovní utkání a opět z nich získali poloviční počet bodů. Nejprve narazili na silnou Boleslav, se kterou sice zpočátku drželi krok, ve druhé třetině však inkasovali čtyřikrát a nakonec padli 4:8. Chuť si Lvi spravili o den později v Turnově, kde odehráli zápas proti Liberci. Vyrovnaný souboj přiklonil na hradeckou stranu hattrick Kryštofa Langa, který mladému útočníku vynesl až nominaci do A-týmu. V tabulce se junioři po třinácti kolech nacházejí na šesté příčce s 26 body.

Po čtyřech zápasech se Hradečtí vrátí na domácí led a jako první přivítají lídra z Plzně. Indiáni mají formu jako hrom. V sezóně ještě neprohráli a pyšní se 39 získanými body. Osmkrát se jim dokonce povedlo nedostat ani jednu branku, dvakrát zasypali své soupeře dvouciferným počtem přesných tref. Mountfield tak v pátek rozhodně nečeká nic jednoduchého.

Ani v sobotu si Lvi neoddychnou. Pod Bílou věž totiž zamíří Karlovy Vary, které se v tabulce nachází na druhé příčce. Energii se podařil hlavně úvod ročníku, kdy vyhrála pětkrát v řadě, avšak zapsala už také neúspěchy. Naposledy se jí nedařilo proti Spartě, se kterou prohrála 2:3 v prodloužení, hned v dalším utkání ale porazila Budějovice 3:1.

Dorost čeká druhé derby sezóny i domácí duel proti Motoru

Hradečtí dorostenci se stále drží na druhém místě v tabulce Střed. Minulý týden byli totiž podruhé v sezóně poraženi Jihlavou, která je zatím jejich jediným přemožitelem. V zápase proti Dukle ztráceli už od první třetiny a z Vysočiny se vrátili s prohrou 3:6. Lépe dopadl Mountfield v duelu se Slavií. Ačkoliv na začátku poslední třetiny prohrával o gól, nakonec zvládl výhru 3:2 urvat v prodloužení.

Tento týden čekají Hradecké další dva duely. Jako první zamíří do Pardubic, kde odehrají už druhé východočeské derby sezóny. To první se jim povedlo a Dynamo porazili 8:3. Od té doby se ale Pardubickým začalo dařit a v jednu chvíli měli na svém kontě i čtyři výhry v řadě. V poslední době je jejich forma však rozporuplná. Kobru porazili vysoko 10:3, v následujícím duelu ale podlehli Slavii 0:5.

V sobotu přijedou do Hradce hráči Budějovic. I ty se Lvům v prvním vzájemném střetnutí podařilo porazit, a to 6:2. Motor se momentálně nachází na šesté příčce, ale jeho výkony jsou na vzestupu. V poslední době se mu podařilo soupeře dvakrát vynulovat a ačkoliv se Spartou padl 1:2, stalo se tak až v samostatných nájezdech.

Rozpis zápasů dorostu a juniorů na nadcházející dny


DOROST: 13. kolo, čt 28.10.2021
HC Dynamo Pardubice Pardubice - Mountfield HK Mountfield HK
18:00
JUNIOŘI: 14. kolo, pá 29.10.2021
Mountfield HK Mountfield HK - HC Škoda Plzeň Plzeň
17:00
JUNIOŘI: 15. kolo, so 30.10.2021
Mountfield HK Mountfield HK - HC Energie Karlovy Vary Karlovy Vary
12:15
DOROST: 14. kolo, so 30.10.2021
Mountfield HK Mountfield HK - HC Motor České Budějovice Č. Budějovice
16:00