Zápasy
po 10.1.2005 | Daniel Višňák, Lukáš Souček

Souboj s Mladou Boleslaví nepřinesl vítěze, utkání skončilo nerozhodně 1:1

V důležitém zápase Energetiků s Mladou Boleslaví to dlouho vypadalo, že by Východočeši mohli zvítězit, to když prostřelil Mensátora ve 38. minutě po krásné přihrávce Romana Červenky Roman Vondráček. Jednobrankový náskok drželi domácí až do 54. minuty, kdy vyrovnal na konečných 1:1 Jiří Kadlec. Nic na výsledku nezměnily ani přesilové hry Hradce Králové v prodloužení, a tak si oba týmy připsaly do tabulky po bodu. Ozdobou duelu byly výkony obou brankářů, ti byli zcela po zásluze vyhlášeni nejlepšími hráči zápasu.

Do první vážnější šance se dostal až v polovině první třetiny Stanislav Mečiar, když se prokličkoval mezi mladoboleslavskými beky až před Mensatora, který jeho blafák do bekhendu zlikvidoval. O tři minuty později se na druhé straně kluziště opřel do puku Dušan Princko a jeho střela těsně minula Hylákovu lapačku a zazvonila na jeho tyčku.

Hned v úvodu druhé dvacetiminutovky se opět ukázal Stanislav Mečiar, když tvrdou střelou prověřil Mensatora, odraženého kotouče se hned ujal David Nedorost a úplně osamocen se řítil na Hyláka, ten si ale dokázal poradit a mladoboleslavského útočníka vychytal. Ve 25. minutě se v obrovské šanci ocitl Patrik Beck a bezprostředně poté se ještě dvakrát snažil dorazit puk za Mensatora Jaroslav Roubík, ale nepochodil ani jeden z hradeckých útočníků. V polovině zápasu se pro změnu ocitl sám před mladoboleslavským gólmanem Roman Červenka, ale skóre se měnilo až ve 38. minutě utkání, to Tomáš Martinec poslal puk na Romana Červenku, který ho sklepl Romanu Vondráčkovi pro něhož už nebylo nic jednoduššího, než kotouč zasunout za v tu chvíli bezmocného Mensatora.

Ve třetí třetině se hra přiostřila a Mladá Boleslav se už od začátku pokoušela o vyrovnání. Nakonec se jim podařilo Alexandra Hyláka překonat až v 54. minutě. Jiří Kadlec dorazil střelu Tomáše Hradeckého za záda dosud bezchybného Hyláka. Domácí ale rozhodně nechtěli dobře rozehraný zápas ztratit a všechny své síly vložili do závěru třetí třetiny. Vysokému tlaku ale mladoboleslavští hráči odolali a utkání pokračovalo prodloužením.

V něm domácí dostali dokonce dvakrát za sebou výhodu přesilové hry. Hradeckým fanouškům zatrnulo, když hostující Říha jel úplně sám na Hyláka. Ten ale potvrdil svůj dosavadní výborný výkon a svoje mužstvo podržel. Na druhé straně měl napilno i Menstator, který už ale nedovolil žádnou změnu stavu. O konečnou podobu výsledku se tak nejvíce zasloužili oba brankáři, kteří byli zcela zaslouženě vyhlášeni nejlepšími hráči dnešního zápasu.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Patrik Beck 0 0 0 0 0
Jiří Cetkovský 0 0 0 0 0
Roman Červenka 0 1 1 0 0
Petr Domin 0 0 0 0 0
Jakub Evan 0 0 0 0 0
Lukáš Fejgl 0 0 0 0 0
Jiří Hendrich 0 0 0 0 0
Tomáš Kolafa 0 0 0 0 0
Tomáš Martinec 0 1 1 0 0
Stanislav Mečiar 0 0 0 0 0
Ondřej Potůček 0 0 0 0 0
Jaroslav Roubík 0 0 0 0 0
Petr Suchý 0 0 0 0 0
Pavel Suchý 0 0 0 0 0
Roman Vondráček 1 0 1 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Alexandr Hylák 65 1 1 0 0,00 0 0

Ohlasy k utkání

Robert Horyna (asistent trenéra Hradec Králové):
Vedení 1:0 jsme si mysleli, že udržíme, ale bohužel jsme dostali branku, kde jsme nedůsledně pokryli hráče soupeře, kteří doráželi po dvou výborných zákrocích Saši. V závěru zápasu už nám docházely síly, protože jsme dohrávali na dvě pětky. To se možná projevilo i v prodloužení, kdy jsme hráli dvě přesilové hry, ve kterých chyběl potřebný důraz. Navíc se ještě před utkáním necítil dobře Pavel Táborský, který jde zítra na vyšetření.

Petr Haken (trenér Mladá Boleslav):
Dnes jsme odehráli velice těžké utkání. Na začátku se nám vůbec nedařilo dostat se do pásma soupeře a ohrozit jeho branku. Naopak si myslím, že jsme více bránili, ale i přesto jsme domácí pouštěli do šancí. Naštěstí podal výborný výkon náš brankář, kterého musím pochválit. Utkání se pravděpodobně zlomilo ve druhé třetině, kdy jsme neproměnili dva samostatné nájezdy a ke konci jsme inkasovali branku v oslabení. Jsem rád, že se nám podařilo ve třetí třetině vyrovnat a získat tak jeden výborný bod.

Fotogalerie