Aktuální zprávy z klubu
pá 14.1.2005 | David Schlegel

Uspěje Hradec proti Třebíči i počtvrté v sezóně?

Hradec Kr. - Do poslední čtvrtiny vstoupí hokejisté HC VČE Hradec Králové v Třebíči. Ve všech vzájemných soubojích v letošní sezóně zatím zvítězili energetici. Zatímco Hradec šestkrát v řadě získal v zápase alespoň jeden bod a atakuje třetí příčku tabulky, Horácká Slavia Třebíč zažívá nejhorší sezónu za celé působení v první lize. Ve středu v klíčovém utkání podlehla Opavě a na 12. příčku už ztrácí osm bodů. Utkání začíná v Třebíči v sobotu v 17 hodin. Ze zápasu vám přineseme podrobný on-line přenos.

Třebíč nevstoupila dobře do sezóny ani před rokem, ovšem dobrým závěrem sezóny nakonec Horácká Slavia postoupila do play-off. Letos už Třebíč ztrácí 13 kol před koncem na osmou Sarezu 26 bodů a bude mít úplně jiné starosti. Branku hokejistů z Vysočiny hájí exhradecký Filip Luňák, jehož příchod v sezóně 2003/04 z Pelhřimova byl impulsem vzestupu, ovšem letos je situace jiná. Tým se pořád nemůže probudit.

Do obrany přišel z Berouna účastník tří olympijských her a sedmi světových šampionátů Bedřich Ščerban, ze Sparty pak Radek Míka. Po Ščerbanově příchodu mužstvo trochu ožilo, ale poslední dva zápasy v Berouně a zejména na domácím ledě se Slezanem Opava mužstvo nezvládlo. Dres Horácké Slavie oblékají dva hráči, kteří vévodí v tabulce plus/minus bodů záporným bodům. Čtyřiatřicetiletý Marcel Hrbáček jich nasbíral -23, o čtyři roky mladší Oldřich Kališ jen o jeden méně.

Ofenziva si polepšila příchodem Davida Vrbaty. Ten se nachází na čele kanadského bodování, ovšem body sbíral i v Mladé Boleslavi. Jedenáct branek ještě nasbírala posila ze Vsetína Lukáš Valko. Hodně za očekáváním zůstává převážně loňská první řada. Dlouholetá opora Robert Holý, někdejší nejlepší kanonýr první ligy, letos skóroval jen čtyřikrát, Jakub Žiška dal sice sedm branek, ale 20 záporných bodů v hodnocení plus/minus také není dobrým vysvědčením. Michal Kaňka, poslední člen útoku, už nyní působí v norském Lillehammeru.

V Třebíči došlo 5. října ke změně trenéra. Dvojici Kamil Konečný - Miloš Kupec nahradil tandem Josef Horešovský - Jiří Otoupalík. Horácká Slavia se však z posledního místa zvedla jen na několik zápasů, kdy ji na samém chvostu tabulky vystřídal Písek. Nyní je však znovu poslední. V posledních zápasech Třebíči pomáhají dva obránci z Dukly Jihlava - Jan Šmarda s Jiřím Dobrovolným.

Sestavy obou týmů z posledního kola

HC VČE Hradec Králové: Hylák – Mečiar, Fejgl, Evan, Pazdera, Petr Suchý, Hendrich, Kolafa – Beck, Roubík, Korhoň – Vondrářek, Martinec, Červenka – Pavel Suchý, Domin, Cetkovský – Potůček.
SK Horácká Slavia Třebíč: Luňák - Míka, Kališ, Ščerban, Šmarda, Hrbáček, Dobrovolný, Sedláček, Svačina - Holý, Žiška, Kubiš - Valko, Oliva, Fryauf - Vrbata, Sobotka, Beroun - Topol, Čech, Caha