Zápasy
po 17.1.2005 | Daniel Višňák

Hradec zvítězil s Ústím a získal doslova zlaté body

Zápas druhého se třetím týmem byl na programu v pondělí na hradeckém zimním stadionu, když na východ Čech přijelo Ústí nad Labem, tým, který na vedoucí České Budějovice ztrácel v tabulce pouhé čtyři body. Po bezbrankové první třetině a řadě neproměněných šancí v té druhé ze strany hradeckých se jako první v zápase radovali Lvi, ty poslal do vedení Patrik Fink. Hradec se prosadil až v závěrečné části, kdy dokázal dokonce skóre a tedy i výsledek otočit na svou stranu. Nejprve vyrovnal na 1:1 Tomáš Martinec, aby pak rozhodl zápas brankou ve vlastním oslabení Patrik Beck čímž zařídil pro Energetiky zisk důležitých tří bodů.

První třetina přinesla oboustranně opatrný hokej, více ze hry měli ale přeci jen hosté ze severu Čech. Jejich asi nejvážnější šance byla k vidění v závěru úvodní ústecké přesilové hry ze čtvrté minuty, kdy Lvi roztočili před domácím brankářem Hylákem pořádný přesilovkový kolotoč. Prakticky celou úvodní třetinu neškodný Hradec zahrozil v 16. minutě, když dostal od Tomáše Martince přihrávku do sóla Lubomír Korhoň, ale ten Sáblíkovu klec těsně minul, a tak skončila první třetina bezbrankovou remízou.

Prostřední část s sebou přinesla i řadu gólových šancí, více jich měli na holích domácí hráči, branku však vstřelil pouze Slovan. Ve 26. minutě pálil od modré v závěru přesilové hry domácí kapitán Mečiar, Sáblíkem vyražený puk se dostal k Mariánu Kacířovi, jemuž však ústecký brankář jasný gól zlikvidoval parádním robinzádovým skokem. O tři minuty později, tentokrát při oslabení Energetiků se zrodila další gólovka a to při sólu Tomáše Martince, ale toho stejně jako v předchozí stoprocentní šanci Mariána Kacíře vychytal výtečný Lukáš Sáblík. A tak se, jako tomu bylo již několikrát, v Hradci Králové vyplnilo staré známé přísloví, které praví „nedáš, dostaneš“. Do pásma východočechů si najel Patrik Fink a přesnou střelou švihem pod Hylákovu vyrážečku otevřel skóre zápasu. Nic na vedení Lvů nezměnila ani šance Romana Červenky, který nejprve orazítkoval pravou Sáblíkovu tyč a v pádu z dorážky hned levou. Hostující brankář musel čarovat ještě v samém závěru druhé třetiny, kdy jen s velikými problémy a vypětím všech sil vyrážel mimo své tyče tvrdou střelu Pavla Suchého.

V závěrečném dějství bitva třetího se druhým týmem gradovala a to ku prospěchu domácího publika a domácího týmu. Nejprve hned po třiceti vteřinách hry propadl ústeckému brankáři puk a pomalu se kutálel do jeho branky, ale brankový rozhodčí z nepochopitelných důvodů červené světlo nerozsvítil a tak se Energetici dočkali vyrovnání až ve 44. minutě, kdy propálil z dorážky Sáblíka Tomáš Martinec. Ve 49. minutě hráli hosté přesilovou hru, ale místo aby přidali druhý vedoucí gól, inkasovali ho z holí východočechů. Patrik Beck se natlačil před ústeckou branku a sám překonal Sáblíka ukázkovým blafákem – 2:1. Vedení domácí udrželi až do konce pondělního nervy drásajícího duelu a mohli se tak zcela zaslouženě radovat ze zisku veledůležitých tří bodů!

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Patrik Beck 1 0 1 0 0
Jiří Cetkovský 0 0 0 0 0
Roman Červenka 0 0 0 0 0
Petr Domin 0 0 0 0 0
Jakub Evan 0 0 0 0 0
Jiří Hendrich 0 0 0 0 0
Marián Kacíř 0 0 0 0 0
Tomáš Kolafa 0 1 1 0 0
Lubomír Korhoň 0 0 0 0 0
Tomáš Martinec 1 0 1 0 0
Stanislav Mečiar 0 0 0 0 0
Aleš Pazdera 0 0 0 0 0
Jaroslav Roubík 0 0 0 0 0
Petr Suchý 0 1 1 0 0
Pavel Suchý 0 0 0 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Alexandr Hylák 60 32 1 31 96,88 0 0

Ohlasy k utkání

Ladislav Kolda (trenér Hradec Králové):
Utkání se divákům si myslím muselo líbit. Začátek zápasu byl takový opatrný, obě mužstva se snažila co nejdéle bránit a neudělat chybu a podle toho to také vypadalo, nakonec však zápas postupně gradoval a byl k vidění hokej vysoké kvality. Nám v průběhu i ze začátku utkání chybělo štěstí a druhou veličinou, která je důležitá k tomu, abychom byli schopní porazit silného soupeře je rozhodčí, ten nám také moc nepřál. Nakonec se však k nám štěstí obrátilo při vlastním oslabení, kdy kluci perfektně vybojovali puk a pak zakončili. To nás poté nastartovalo k tomu, že jsme závěr pondělního velmi těžkého utkání zvládli a nedali soupeři šanci k vyrovnání, i když to bylo moc těžké. Děkuji celému týmu za perfektní výkon a bojovnost.

Vít Borůvka (asistent trenéra Ústí):
Do utkání jsme měli dobrý nástup, nevyužili jsme ale několik šancí a pak se hra začala stále více a více vyrovnávat. Zápas byl celkově vyrovnaný a Hradec si vítězství zasloužil.

Fotogalerie