Zápasy
po 31.1.2005 | Daniel Višňák

Hradec v Berouně třikrát vedl, ale nakonec prohrál 3:4

Zápasové menu

S Danielem Volrábem, novou posilou hradeckých Energetiků, zamířili Východočeši v pondělí do Berouna. Zápas, ve kterém šlo oběma týmům o hodně, se vyvíjel 50 minut lépe pro hosty, kteří třikrát vedli. V první třetině překonal sparťanského brankáře Pöpperleho Jaroslav Roubík, v prostřední části vedli hradečtí 2:1 zásluhou Romana Vondráčka a ve třetí třetině díky Ondřeji Potůčkovi 3:2, nakonec však Energetici prohráli 3:4, když rozhodující branku inkasovali v 55. minutě z hole Tomáše Klimenty. Medvědi se v tabulce tak na hradecké bodově dotáhli, mají shodně 75 bodů.

Po vzájemném oťukávání v první třetině udeřili jako první hosté. Krásnou akci na jeden dotek zakončil blafákem mezi betony brankáře Pöpperleho Jaroslav Roubík. Ke druhému gólu neměli daleko Energetici v přesilové hře o další tři minuty později, ale při domácích stálo štěstí. Beroun měl největší šanci k vyrovnání v 17. minutě, kdy hrál už druhou přesilovou hru, ale hradecký brankář Hylák držel zuby nehty čisté konto. Stejně tomu bylo i v posledních vteřinách úvodní části, to pro změnu zasahoval v leže hokejkou proti bezprostřední dorážce Petra Horčičky.

Vyrovnání se Medvědi dočkali až ve 25. minutě, to si před branku šikovně najel domácí kapitán Václav Eiselt a dokázal v pravou chvíli puk jemně tečovat a překonat Hyláka. Vyrovnávací brance ale předcházela šance hostů, po střele Martince netrefil z těžkého úhlu Patrik Fořt odkrytou Pöpperleho branku. Energetici ale proměnili hned tu další, „ťukec“ na jeden dotek druhé hradecké formace zakončil přesně střelou nad lapačku domácího brankáře Roman Vondráček. Beroun však hned záhy dokázal potrestat špatné střídání východočechů, v následné přesilové hře propálil od modré vše co mu stálo v cestě Ladislav Slížek a bylo znovu vyrovnáno. Hosté mohli přidat třetí branku z hole Roubíka, ale ten už podruhé sám před Pöpperlem úspěšný nebyl. Trestuhodně ale vedoucí gól zahodili o chvíli později domácí, to poté, co vyjel z branky za pukem Hylák a nestačil ho přikrýt, dostal se k Besserovi, ten však nedokázal trefil úplně prázdnou hradeckou branku. Závěr třetiny přinesl ještě další vzrušující okamžiky, Tomáš Linhart na modré zlomil hůl a do sóla se dostal Eiselt, ten však filmově upadl a rozhodčí nabídl domácím další přesilovou hru. V ní už domácí zvedali ruce nad hlavu, ale radost z branky jim tentokrát hlavní sudí překazil kvůli postavení jejich spoluhráče v brankovišti.

Hned z kraje závěrečné části se hosté dostali potřetí v utkání do vedení. Nahozený puk na Pöpperleho dorazil do jeho branky důrazný Ondřej Potůček. Energetici se ale o vedení a slibný výsledek připravili sami, nejprve neproměnili gólovku, poté se dostal po chybě hradeckých ve středním pásmu do přečíslení Slížek s Petrem Horčičkou a bylo to 3:3. Další nedůrazné počínání hradeckých obránců potrestal v 55. minutě berounský Tomáš Klimenta, který projel do východočeského pásma jako nůž po másle, stejným způsobem vybruslil i před Hyláka a střelou pod horní tyčku rozhodl o výhře Medvědů, protože Hradci se už vyrovnat v závěru zápasu nepodařilo.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Patrik Beck 0 0 0 0 0
Jiří Cetkovský 0 0 0 0 0
Jakub Evan 0 0 0 0 0
Patrik Fořt 0 1 1 0 0
Jiří Hendrich 0 0 0 0 0
Marián Kacíř 0 1 1 0 0
Tomáš Kolafa 0 0 0 0 0
Tomáš Linhart 0 0 0 0 0
Tomáš Martinec 0 1 1 0 0
Stanislav Mečiar 0 1 1 0 0
Aleš Pazdera 0 0 0 0 0
Ondřej Potůček 1 0 1 0 0
Jaroslav Roubík 1 0 1 0 0
Pavel Táborský 0 0 0 0 0
Daniel Volráb 0 0 0 0 0
Roman Vondráček 1 0 1 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Alexandr Hylák 60 42 4 38 90,48 0 0

Ohlasy k utkání

Ohlasy přineseme později ...