Aktuální zprávy z klubu
st 13.1.2016 | Jan Vavřina

Další návštěva diagnostického ústavu, tentokrát byli hráči a trenér v Plotištích

Bouřlivý potlesk a jásot! Trojice členů Mountfieldu HK vstoupila v pondělí do společenské místnosti v diagnostickém ústavu v Plotištích a ihned jim bylo dáno najevo, jak vzácnou návštěvou pro děti jsou. Jen co doznělo hlasité přivítání hráčů a trenéra, ozvalo se z davu dětí: „Ty jo, to je Filip Hronek – ten reprezentant.“

Právě hradecký benjamínek se spolu s Tomášem Knotkem a asistentem trenéra Michalem Tvrdíkem zúčastnil v pondělí besedy a setkání s dětmi, které pobývají v Dětském diagnostickém ústavu a středisku výchovné péče v Hradci Králové. Spolu s ním hradecký hokejový klub dlouhodobě spolupracuje, na letošní leden vyšlo další setkání.

To se konalo v pondělí 11. ledna v odpoledních hodinách a sklidilo úspěch nejen mezi dětmi, ale také mezi hráči. „Byla to hezká akce, rádi jsme dětem udělali radost. Byl jsem na podobné události poprvé a moc se mi to líbilo, užil jsem si to,“ říká Filip Hronek.

Děti si nejprve vysoutěžily ceny s motivy Mountfieldu HK, poté pobesedovaly s hráči, na které směřovala spousta zvídavých a zajímavých dotazů. Následovala autogramiáda a měření sil ve „šprtci“ – stolní hře, ve které se hráči snaží na zmenšenině hokejového hřiště dostat kotouč přes překážky do brány. „Nikdy jsem to do té doby nehrál a musím říct, že to bylo super. Zahráli jsme si pro zábavu, dětem i mně se to líbilo,“ pokračuje talentovaný obránce.

Vnímal vůbec Filip Hronek jedny z prvních slov na setkání, kdy se děti udivovaly, že mezi ně přišel juniorský reprezentant? „Slyšel jsem to. Potěšilo mě, že věděli, kdo jsem. Děti měly celkově přehled o hradeckém hokeji, takže ho určitě sledují. Strávili jsme s nimi nějaký čas a jsme rádi, že jsme jim udělali radost,“ dodává závěrem s úsměvem osmnáctiletý bek.

Kompletní fotogalerii naleznete na Google+

Fotogalerie