Ohlasy k zápasu
pá 15.1.2016 | Lukáš Foff

Navrátilec do sestavy Peter Frühauf: Se Zlínem je to vždy škaredý hokej

Zkušený slovenský obránce Peter Frühauf se po pětizápasové pauze vrátil do sestavy a byl u domácího vítězného tažení proti urputnému soupeři ze Zlína. Jak sám říká, hokej to nebyl příliš krásný, ale počítají se pouze body, a ty si připsal hradecký Mountfield všechny.

Nastoupil jste po delší době kvůli zranění, jak se vám hrálo?
Musím říct, že celkem dobře. Točili jsme čtyři obrany, takže síly neubývaly tak rychle a navíc jsme zápas rychle obrátili, oni museli dotahovat a o to lépe se nám hrálo.

Co se týče zápasu, tak to byla klasika se Zlínem, že?
Se Zlínem je to vždy škaredý hokej. Na to se člověk nesmí ohlížet a musí se soustředit pouze na body. Ani tentokrát to nebyla výjimka.

V první třetině se povedlo dvěma góly během třiatřiceti vteřin otočit vývoj... Jak se obě gólové situace seběhly?
První vstřelil Tonda Honejsek po krásné přihrávce od Pilky (Karla Pilaře). Byla to nádherná akce a to, že ten gól padl z takové nenápadné střely, to se prostě stane. Druhá branka byla po přihrávce od Hroňase (Filipa Hronka) a šla Adamovi Courchainovi přesně na hůl. Ten šikovně vletěl do brankoviště a dostal to tam.

Oba gólmani podali skvělé výkony... Neříkali jste si v kabině po druhé třetině, že Kašík chytne všechno?
Vůbec ne. Jednoduše jsme věřili tomu, že zápas vyhrajeme. Jestli to bude 2:1 nebo víc, pro nás nebyl žádný rozdíl. Důležité jsou body a nic jiného se nepočítá.

Jak vnímali hráči to, když v první třetině na chvíli vypadla časomíra nad ledem?
Samotný čas by nevadil, ale nepříjemné je to v přesilovce a zejména v oslabení. Na ledě je těžké odhadnout, jestli vyloučený hráč už skáče nebo máte ještě čas. Ani brankář vám to nemůže signalizovat... Naštěstí sedmnáct sekund před koncem zlínského trestu časomíra začala fungovat.

Jste rád, že další zápas se odehraje až za týden, nebo byste radši utkání v rychlejším sledu?
Vyhrálo se, takže člověk chce jít hned do dalšího zápasu, poněvadž je plný sebevědomí. Pro mě osobně je to ale asi lepší, postupně opět nasávám zápasovou atmosféru a budu mít čas ji vstřebat. Mně to určitě prospěje.