Ohlasy k zápasu
pá 29.1.2016 | Lukáš Štěrovský, Klára Petrásková

Máme šikovné praváky. Věřil jsem, že kluci nájezdy zvládnou, říká Lukáš Vantuch

Vytáhlého útočníka nelze na ledě přehlédnout. Proto si každý divák ve FORTUNA aréně v pátek musel i bez bližšího pohledu na soupisku všimnout návratu Lukáše Vantucha z hostování v Litvínově. Forvard nastoupil za Mountfield už ve Vítkovicích, proti Olomouci si odbyl domácí „premiéru“. Jaká byla?

Co jste očekával od pátečního zápasu, a splnily se vaše předpoklady?
Věděli jsme, že přijede výborně připravený soupeř. Poslední zápas hrál na Spartě, a když jsme ho rozebírali s trenéry, tak jsme viděli, že tam měl výborné momenty. Je to bruslivý tým, takže nám bylo jasné, že to bude těžký zápas, a to se potvrdilo. Olomouc hrála výborně, ale dokázali jsme to převrátit na naši stranu. Utkání došlo do nájezdů, ale vyhráli jsme, takže super.

Rychle jste se dostali do vedení, nicméně hosté pokaždé brzy srovnali...
Začátek byl výborný, jenže vždycky, když jsme dali gól, tak jsme ihned inkasovali. Olomouc hrozně kousala, byl to hodně vyrovnaný zápas a jsme šťastní za vítězství.

Letos se vám v nájezdech až tak nedařilo, nicméně to vypadá, že poslední dobou jste zaveleli k obratu, že?
Jsou tu šikovní hráči. Nevím přesně letošní nájezdovou statistiku, ale máme hlavně šikovné praváky, takže jsem věřil, že to kluci zvládnou. Myslím, že Olomouc nemá tak šikovné útočníky jako my.

Byla na vašem výkonu znát rozsáhlá marodka?
Nemyslím si. Za vyrovnaného stavu tam byly momenty, které by se nám normálně neměly stávat, ale podle mého to kluci zvládli dobře. Jak jsem řekl, vyhráli jsme, a to je pro nás nejdůležitější. Ostatní věci si ještě rozebereme. Olomouc odehrála výborný zápas. Měla šance, ale šli jsme si pro vítězství a v nájezdech se to přiklonilo k nám.

Vrátil jste se z Litvínova, který se potácí na chvostu tabulky, v Hradci je situace opačná. V čem je největší rozdíl mezi těmito kluby?
Je to znát hlavně v kabině. Kluci v Hradci si věří, je tady taková pohoda. Pozice je tu pro mě samozřejmě jiná, ale tým je tady výborný a budu se snažit odvést co nejlepší práci, když budu na ledě. Věřím, že můžeme dojít hodně daleko.

V neděli nastoupíte právě v Litvínově, bude to pro vás speciální duel?
Strávil jsem tam přes měsíc, tak si na to určitě vzpomenu. Kluky pozdravím, ale jsem hráč Mountfieldu a budu bojovat za Mountfield. Že jsem šel do Litvínova, to byla věc mezi kluby. Takhle se rozhodly, a teď hraju v Hradci. Věřím, že v Litvínově vyhrajeme.

Hradec nastoupil ve speciálních dresech připomínající ročník 1972/73. Byla to pro vás velká změna?
Tenhle týden jsem se vrátil z hostování, byla to pro mě spíš taková rychlovka. Dresy se objevily v pátek, a určitě je to od klubu super, stejně jako vyznamenání Miroslava Řeháka. Je to skvělá věc a zase něco jiného. Tyto akce jenom podporuju.