Tiskové zprávy
út 3.5.2016 | Jan Vavřina | Foto: Jaroslav Legner/Sport

Trenérský tým je kompletní. Pavel Hynek asistentem Václava Sýkory

V neděli 1. května byly představeny první posily, dva dny poté je známé také kompletní složení trenérského štábu A-týmu Mountfieldu HK pro sezónu 2016/17. Nedávno představenou dvojici – Václav Sýkora a Tomáš Martinec – doplní další zkušený kouč Pavel Hynek. Šestačtyřicetiletý trenér bude asistentem Václava Sýkory, na něm je pak přesné rozdělení kompetencí a úkolů mezi trenérskou trojici.

K příchodu úspěšného trenéra pod Bílou věž se vyjadřuje generální manažer klubu Aleš Kmoníček. „Vašek si přál přivést k Tomášovi Martincovi ještě jednoho zkušeného trenéra. Jednali jsme s několika zájemci a dotáhli jsme do konce jednání s Pavlem Hynkem, který se tímto stává dalším členem našeho trenérského týmu. Slibujeme si od něho zúročení jeho dosavadních trenérských zkušeností. Jeho konkrétní zapojení je v kompetenci Václava Sýkory a potažmo i Jardy Kudrny,“ říká Aleš Kmoníček.

Trenérský tým je s příchodem Pavla Hynka kompletní. „Tímto krokem jsme splnili všechny podmínky a požadavky trenérů na složení realizačního týmu. Pevně věřím a zároveň všichni očekáváme, že to bude mít pozitivní dopad na mužstvo a zejména na jeho výkony v sezóně 2016/17,“ dodává generální manažer Mountfieldu HK.

Václav Sýkora: Chceme pracovat jako trenérský tým

S příchodem Pavla Hynka je spokojen také hlavní trenér Mountfieldu HK Václav Sýkora. „Jsem rád, že jednání mezi vedením klubu a Pavlem dopadla dohodou, protože se s Pavlem známe hodně let, působili jsme spolu ve dvojici a velmi dobře se známe. Rozumíme si po hokejové stránce i lidsky. Jsem rád, že spolu budeme zase spolupracovat, těším se na to,“ říká hlavní trenér Hradce Králové.

Na něm bude konkrétní rozdělení rolí a kompetencí, na řešení této otázky ale teprve přijde řada. „Na přesné rozdělení kompetencí zatím nebyl čas, spíše jsme řešili otázku složení mužstva. Hlavně chceme s Pavlem a Tomášem pracovat jako trenérský tým. Jsem zvyklý pracovat s asistenty společně a řešit s nimi prakticky všechny otázky, chci znát jejich názory na problémy, které jsou. Bude to týmová práce,“ pokračuje.

Jaké jsou podle Václava Sýkory hlavní přednosti Pavla Hynka? „Pavel neustále sleduje hokejové dění, a to komplexně. Nejen extraligu, ale také nižší soutěže, má výborný přehled o hráčích. Sleduje vývoj hokeje, v pohledu na hokej se hodně blížíme, což je podle mě velká výhoda,“ dodává hlavní trenér Mountfieldu HK.

Profil Pavla Hynka

Pavel Hynek se narodil 4. ledna 1970 v Praze, hokejově vyrostl na Spartě, kde působil do juniorů. Poté vystudoval na Fakultě tělesné výchovy a sportu Univerzity Karlovy obor trenérství, během studií spolupracoval na Spartě s Františkem Výborným u mládežnických kategorií, s juniorkou vyhrál mistrovství republiky.

V sezóně 1999/00 získal coby asistent trenéra mistrovský titul se Spartou, o dva roky později znovu, a to po boku Václava Sýkory. Mezitím uspěl také na mezinárodní scéně, v roce 2001 byl asistentem juniorského národního týmu, který získal na mistrovství světa v Rusku zlaté medaile!

Následovala angažmá v Litvínově, Ústí nad Labem (vítěz 1. ligy) a ve Znojmě, kde znovu spolupracoval s Václavem Sýkorou. Přes Plzeň, Spartu Praha, Karlovy Vary a Slovan Bratislava se dostal do Pardubic, se kterými slavil v sezóně 2011/12 další mistrovský titul, tentokrát jako šéf střídačky. Po nečekaném odvolání se přesunul do Liberce, kde skončil v říjnu 2014. Naposledy vedl coby hlavní trenér Slavii Praha ve druhé nejvyšší soutěži, avšak jen do prosince 2015. Od této doby byl bez angažmá, než se dohodl na spolupráci s Mountfieldem HK. V Hradci Králové bude opět spolupracovat s Václavem Sýkorou.