Žáci
po 10.4.2017 | Lukáš Foff

Hradečtí druháci ovládli konkurencí nabitý Střída Cup bez jediné porážky!

V Hradci Králové se uskutečnil hokejový turnaj Střída Cup pro druháky, tedy ročníky 2009. Z celé republiky se sjelo do FORTUNA arény celkem pět mužstev, která si zahrála systémem každý s každým. Ve vynikajícím světle se předvedli hráči hostitelského mančaftu, kteří všechna svoje utkání vyhráli a získali celkové prvenství. Turnaj proběhl za přispění společnosti Střída Sport.

Na hradecké druháky čekaly celkem čtyři zápasy v jediný den. I přes tento poměrně náročný program si hokejisté Mountfieldu HK vedli znamenitě a všechny svoje soupeře přehráli. Postupně porazili pražskou Spartu, brněnskou Kometu, severočeský tým Bílých Tygrů Liberec a Kohouty z Olomouce. Celkové skóre Východočechů bylo čtyřicet vstřelených a dvanáct inkasovaných branek, což je právoplatně pasovalo do role vítěze Střída Cupu pro rok 2017.

Výkon svých svěřenců si pochvaloval i hlavní trenér druhé třídy Petr Koreček. „Výkony i výsledky byly výborné. Pozvali jsme si nejlepší mančafty v republice a třeba taková Olomouc přijela úplně kompletní. Jejich trenér mi řekl, že za celé tři roky, které hrají, prohráli poprvé až s námi. My jsme na ně nestačili v listopadu, takže jsme jim to alespoň takhle vrátili. I s tím panuje velká spokojenost. Byla to hezká akce, hezký turnaj,“ potvrzuje kouč.

Ten nezapomněl za Střída Cup poděkovat lidem, kteří se něm podíleli. „Poděkování patří Martinu Střídovi, vedoucímu mužstva Zdeňku Holečkovi i rodičům za dobroty. Klukům vzkazuji, ať je to baví, ať makají a ať se směji. Důležité je, aby je to bavilo a byli k sobě milí. Musí být partička,“ apeluje na hlavní zásady trenér Petr Koreček.

Hradecké zápasy ve skupině:
Mountfield HK – HC Sparta Praha 7:3
Mountfield HK – HC Kometa Brno 8:2
Mountfield HK – Bílí Tygři Liberec 14:3
Mountfield HK – HC Olomouc 11:6

Celkové pořadí turnaje:
1. Mountfield HK
2. HC Olomouc
3. HC Kometa Brno
4. HC Sparta Praha
5. Bílí Tygři Liberec

Fotogalerie