Žáci
so 22.4.2017 | Lukáš Štěrovský, Jan Vavřina

Hradec pořádal tradiční turnaj O pohár Martina Hostáka

Během soboty 15. a neděle 16. dubna se v Hradci Králové odehrál tradiční Turnaj o pohár Martina Hostáka, kterého se tentokrát zúčastnily ročníky 2007. Domácí hokejisté z akce výsledkově sice nevyšli podle představ, když obsadili čtvrté místo z pěti, nicméně pořadatele turnaje těší hlavně to, že si mladí hokejisté celou akci užili.

To potvrzuje trenér 4. třídy Patrik Stehno, který měl turnaj na starost i organizačně. Jak s ním byl spokojen? „Závěrečný turnaj jsme pro kluky připravili tak, abychom nějakým způsobem zakončili sezónu. Na konci jsme vždycky vyjížděli ven, letos se nám naskytla možnost pořádat turnaj Martina Hostáka. Chytli jsme se toho a byli rádi, že jsme mohli sezónu zakončit v Hradci.

Na klucích už bylo vidět, že celý ročník byl dlouhý, po Vánocích odehráli hodně zápasů. Výsledky se úplně nepovedly, což ale není důležité. S kluky jsme si to užili, bylo to pěkné. Teď si chvíli odpočineme a na začátku května nastartujeme od začátku,“ tvrdí Patrik Stehno.

Spokojenost s průběhem turnaje vyjádřil i sám Martin Hosták. „Jsem rád, že vůbec tahle tradice pokračuje, protože původně to byl turnaj mladšího dorostu, a to se letos nepovedlo. Takže jsem vděčný Patrikovi Stehnovi, že to vzal za své a zorganizoval turnaj ročníku 2007. Líbilo se mi to, takové turnaje na konci sezóny jsou skvělé. Kluci mají chuť hrát a je vidět, jaký za celý rok udělali herně pokrok,“ vykládá Martin Hosták.

Výsledky

Mountfield HK – HC Letci Letňany 3:10
Mountfield HK – Výběr Rychnovska 3:4
Mountfield HK – Team West SK 2:1
Mountfield HK – HC Slavia Praha 3:9

Celkové pořadí

1. HC Slavia Praha
2. HC Letci Letňany
3. Výběr Rychnovska
4. Mountfield HK
5. Team West SK