Fanoušci
pá 30.6.2017 | Jan Vavřina

Nepřízni počasí navzdory – A-tým se znovu setkal s fanklubem

Už se stalo příjemnou tradicí, že se hokejisté Mountfieldu HK v letní pauze setkají u Stříbrného rybníku se členy fanklubu. Letos vyšla tato každoročně příjemná i prospěšná akce na středu 28. června, tedy pouhý jeden den před koncem suché přípravy.

Několik desítek fanoušků i hráčů či členů realizačního týmu dorazilo ke Stříbrnému rybníku okolo čtvrté hodiny odpolední, připraveno bylo občerstvení včetně grilované kýty.

Krátce po zahájení setkání byl odstartován turnaj v petanque, kde proti sobě nastoupily dvojice složené vždy z jednoho hráče a jednoho fanouška. Turnajovým pavoukem čítajícím osm párů prošli bez zaváhání Blaž Gregorc a fanoušek s přezdívkou Réza, kteří se tak mohli radovat z cen za první místo. Je slovinský obránce specialistou na tuto hru? „Vůbec ne, hrál jsem to asi potřetí v životě,“ směje se po vítězství ve finále nad dvojicí Tomáš Zigo – Jan Placák.

V předchozích letech byli návštěvníci akce zvyklí na vzájemné zápolení v paintballu, ten se tentokrát pro nepřízeň počasí nekonal. Tropická vedra totiž střídal déšť. I tak si ale všichni odpoledne užili. „Podobná setkání jsou dobrá pro nás i pro fanoušky. Poděkujeme jim za podporu, trošku popovídáme,“ pokračuje zkušený hráč.

Ten má spolu s celým týmem za sebou suchou přípravu, která byla opět velmi náročná. „Byla těžká, stejně jako každý rok. Už se všichni těšíme na led a konečně taky na zápasy. Nejdřív ale pojedu domů, kde si odpočinu a pak pojedeme na týden na dovolenou do Řecka,“ plánuje Blaž Gregorc.

Stejné tváře jako poslední červnovou středu uvidí zase na začátku srpna, když se během Mountfield Cupu podívá do hradeckého kotle...

Fotogalerie