Tiskové zprávy
po 31.7.2017 | Jan Vavřina

Martina Štajnocha zlákala nabídka z KHL a opouští Mountfield HK

Kádr Hradce Králové se ještě před vypuknutím zápasového období zúžil o dvě jména. Vedení klubu Mountfield HK vyšlo vstříc požadavku Martina Štajnocha, který obdržel nabídku z Kontinentální hokejové ligy z týmu Jugra Chanty-Mansijsk, kam se nově přesouvá. Na odchodu je také talentovaný Radim Šalda.

Slovenský obránce Martin Štajnoch přišel pod Bílou věž před loňskou sezónou, za Lvy odehrál kompletní základní část, dalších jedenáct zápasů přidal v play off. To vše s bilancí 2 branek a 6 asistencí. Další starty ani body už ale v nejbližší době nepřidá. „Bylo to pro nás těžké rozhodnutí, jelikož je Martin výborný hokejista a zejména velký profesionál. Dostal však nabídku, která se nemusí opakovat a my jsme se po pečlivém zvážení všech okolností rozhodli mu nebránit a souhlasili s jeho odchodem,“ přibližuje situaci generální manažer Aleš Kmoníček.

V budoucnu ale šestadvacetiletý hokejista může zamířit zpátky na východ Čech. „Máme uzavřenou dohodu, kde jsme se kromě jiného domluvili na tom, že pokud by jeho tým nepostoupil do play off KHL a dostane od něho souhlas, dohraje sezónu u nás. Stejně tak při jeho možném budoucím návratu do extraligy by měl minimálně rok působit v našem klubu, pokud budeme mít o jeho služby zájem,“ pokračuje Kmoníček.

„Martinovi děkuji za vše, co pro náš klub udělal, a přeji mu mnoho úspěchů a především zdraví v jeho novém působišti.“

Na odchodu za moře je pak Radim Šalda, trenérský štáb tak nemůže počítat s dvojicí defenzivních hráčů. „Radim má možnost odejít do zámořské juniorky, kde chce být více na očích tamním skautům. On i jeho agent vidí v tomto zámořském působení větší šanci na případný posun do NHL. Prozatím jsme souhlasili s ročním transferem a zároveň u nás hráč prodloužil svoji profesionální smlouvu, která bude pro tuto sezónu přerušena,“ dodává generální manažer Mountfieldu HK.