Fanoušci
čt 3.8.2017 | Jan Vavřina

Živá hudba, mnoho aktivit a zábavy. Zahájení sezóny se uskuteční 26. srpna!

Už tradičně se fanoušci Mountfieldu HK mohou těšit na populární akci s názvem Zahájení hokejové sezóny. A letos bude nejnabitější! Stejně jako v předchozích případech, i tentokrát se bude konat u zimního stadionu, konkrétně na ploše před hlavním vchodem. Těšit se můžete na živou hudbu, spoustu aktivit, zábavy a hlavně na A-tým Hradce Králové, který bude k dispozici na autogramiádě. Hokejové odpoledne se koná v sobotu 26. srpna a vyvrcholí zápasem Ligy mistrů proti Nottinghamu Panthers.

Vše odstartuje už v 11:00, kdy moderátor Tomáš Borovec přivítá fanoušky a hosty, pro které bude připraveno mnoho soutěží, her a aktivit, samozřejmě také hudba a bohaté občerstvení. Krátce před jednou hodinou dorazí hráči, budete si moci vyslechnout rozhovory s nimi. Všichni se úderem 13:00 usadí k připraveným stolkům a bude probíhat hodinová autogramiáda!

Poté se hráči přesunou do útrob zimního stadionu, aby se začali chystat na podvečerní utkání. Mezitím bude pokračovat volná zábava, k dispozici bude Stiga hokej, skákací hrad, možnost vyzkoušet si jednoduché pokusy či Nordic Walking, jízdu na koloběžkách, šlapacích kárách a spoustu dalšího. U všeho bude pochopitelně také maskot Mounty.

Následně se všichni návštěvníci odeberou na zimní stadion, aby si vychutnali kvalitní hokej. V 17:00 totiž vypukne utkání Champions Hockey League proti britskému týmu Nottingham Panthers.

Jaké aktivity vás například čekají?

  • Rodinné pasy – malování na obličej, maskot Čenda a výtvarné hrátky. Ti nejmenší si budou moci namalovat obrázek v motivech MHK a ten nejlepší bude vybrán a obdarován cenou (vyhlášení v průběhu zápasu).
  • Salinger – vyzkoušej si opilecké brýle, které simulují tvé vnímání po užití alkoholu, budeš překvapen intenzitou zážitku. Hraješ rád hry, pak vyzkoušej Twister nebo Ubongo v obřím podání. Podaří se ti uspět?
  • Snowbear – přijď si k nám hrát. Obří bubliny, diabolo, flower stick, frisbee, first bike a další tradiční i netradiční hry jako je Medvědova střelnice nebo slack line.
  • Nordic walking live – víte, že noha je základ života? máte jedinečnou možnost dozvědět se od profesionálů, jak správně chodit a cvičit, aby vaše noha i noha vašich dítek byla zdravá. Zábavná ukázka cvičení nožiček a chůze po didaktických podložkách. Ukázka Nordic walking holí a poradenství.
  • Coolwood – originální dřevěné hry, které zabaví děti i dospělé, přijďte si udělat odpoledne plné společné zábavy a legrace, dejte si rodinné souboje nebo vytvořte rodinné týmy a táhněte za jeden provaz. A pokud budete chtít vyzkoušet vaši zručnost, přijďte si vyrobit za pár peněz originální dřevěný výrobek.
  • Věda nás baví – přijďte si vyzkoušet práci vědce s lektory kroužků Věda nás baví. Připraveny pro vás budou dva zábavné pokusy, díky kterým se společně ponoříme do tajů fungování našeho světa a přírody.
  • Teniscentrum – láká vaše děti tenis? Chcete mít možnost si společně zahrát? Přijďte si zapinkat a dozvědět se víc o možnosti, jak zapojit do tenisu celou rodinu.
  • Lealea – opičí dráhu děti stále milují a ani při otevření naší sezóny o ni nepřijdou. Své dovednosti můžou ale vyzkoušet i dospěláci. K vidění budou též ukázky první pomoci a možné úrazy.
  • Tongo – řádění ve skákacím hradu.
  • Sportvisio – láká vás překonávat své limity? Pak závod Gladiator Race je ten pravý pro vás. Závodit může celá rodina, u stánku Sportvisia získáte informace o registraci do závodu, děti mohou vyzkoušet několik překážek závodu Kids Gladiator Race na ukázku nebo se vyfotit s helmicí, štítem a mečem jako pravý Gladiátor.
  • Kouzelník (pan Jiří Krejčí) – odpoledne všem zpříjemní mistr všech kouzel a čar, Jirka Krejčí. Nebudete věřit svým očím!
  • Topsports – protáhněte svá těla při jízdě na koloběžkách a šlapacích kárách, které vám na akci instruktoři Topsports centrum rádi zapůjčí.
  • STIGA – přijďte si zahrát pravý STIGA hokej na dvou hracích zařízeních. Nezapomeňte vzít s sebou i parťáka, kterému nastřílíte spoustu parádních gólů!