Žáci
st 6.12.2017 | Šimon Sedlařík

Pro děti, které se chtějí vyřádit, i pro budoucí Lvy. Hradec otevřel přípravku

Mountfield HK zdaleka není jen o dospělých. Kromě dorosteneckých a žákovských kategorií, které fungují pravidelně každou sezónu, se klub stará také o nejmenší hokejisty. Na začátku prosince byla kromě základny otevřena také přípravka. Účastnit se jí zdarma mohou všichni sportovci ročníku 2011 a mladší, přičemž potřebují jen výbavu na led a hokejku. Kromě bruslení a nahlédnutí do nevšedního prostředí jsou pro děti připraveny i jejich první zápasy.

O tom, na co se hradečtí trenéři zaměřují, vypráví vedoucí trenér náboru Patrik Stehno. „Chceme dětem nabídnout, aby si hokej vyzkoušely a bavily se, a zároveň jim přiblížit, jak takové tréninky u mladších ročníků vypadají. Rovněž bychom rádi ukázali rodičům, že hokej není jen o drilu, ale i o zábavě, která navíc není až tak finančně náročná, jak si mnozí myslí. Cílem klubu pak je vytvořit novou kategorii pro příští rok,“ vysvětluje kouč, jenž v současné době studuje licenci A.

První trénink nejmenších proběhl v malé hale v neděli 3. 12. v 11:15 hodin a pokračovat bude každý týden ve stejnou dobu a na stejném místě. Za píli všech malých dříčů přijde odměna – na konci sezóny je pro ně připraven turnaj v Liberci, kterého se účastní stejně staří domácí hokejisté Mladá Boleslav a Sparta Praha.