Žáci
st 13.12.2017 | Klára Petrásková

Charitativní východočeské derby pod Bílou věží. Přijďte podpořit dobrou věc!

Hokej nepíše jenom příběhy o výhrách a triumfech, ale také o překážkách a nelehkých životních situacích. Jedním z příběhů, které napsal v roce 2017 ten královéhradecký, je příběh hokejisty 7. třídy Daniela Dundy. Ten se popral s vážnými zdravotními problémy a v říjnu se po několika měsících coby kapitán znovu zapojil do zápasového kolotoče. V návaznosti na tyto události svedou právě hráči 7. tříd 17. prosince od 17:15 hodin charitativní derby s Pardubicemi, jehož výtěžek bude věnován Společnosti pro podporu a rozvoj neurochirurgie.

Říká se, že cesta bez překážek nikam nevede. Některé překážky jsou ale větší něž jiné. Jednu takovou musel tento rok na své cestě překonat hráč hradecké 7. třídy Daniel Dunda, jemuž lékaři začátkem června diagnostikovali nezhoubný nádor na mozku. Jedenáctiletý hokejista se ale ukázal jako velký bojovník. 20. června podstoupil v pražské Thomayerově nemocnici náročnou operaci, jež se díky skvěle odvedené práci profesora Vladimíra Beneše a tamních lékařů vydařila.

Po intenzivní rehabilitaci se mladý hokejista v průběhu srpna vrátil zpět na led a od 19. října opět vede svůj tým jako kapitán a střílí góly do soupeřových sítí. Jako poděkování lékařům se na soutoku Labe a Orlice sehraje žákovské východočeské derby, jehož výtěžek spolu se sponzorskými dary a výtěžkem z aukce speciálních dresů bude putovat na konto organizace Společnost pro podporu a rozvoj neurochirurgie, o. p. s..

Společnost pro podporu a rozvoj neurochirurgie se zabývá řadou zajímavých a také velmi důležitých služeb. Zakupuje a posléze bezplatně zdravotnickým zařízením zapůjčuje nástroje, zařízení a pomůcky potřebné k poskytování diagnostické a léčebné zdravotní péče onemocnění centrálního a periferního nervového systému, organizuje a pořádá odborné přednášky, semináře a řadu dalších akcí týkajících se diagnostiky a léčby neurochirurgických onemocnění či v neposlední řadě vytváří databáze a komunikační systémy.

Na činnost charitativní organizace můžete přispět i vy. Stačí přijít 17. prosince v 17:15 do ČPP Arény na derby 7. tříd, kde budete mít možnost finančně pomoci prostřednictvím zakoupení občerstvení či vydražením cenného artefaktu. Dražit se bude pardubický i hradecký dres hokejistů Tipsport extraligy podepsaný příslušným východočeským A-týmem!

Hlavními partnery zápasu jsou společnosti Enteria, AGRESS, Eurovia, CEE Logistics, PORR, ASTOR-KOMPLEX, SGJW, 3R Systems, Global Geo, REMAX, Vinotéky Bezpalec, JWzHK, Zdeněk Klíma a mnoho dalších firem i jednotlivců.