Fanoušci
čt 14.12.2017 | Jan Vavřina

Předvánoční hokejové odpoledne sklidilo úspěch. Dorazily stovky fanoušků

S cílem pobavit a potěšit fanoušky uspořádal Mountfield HK ve středu 13. prosince velkou předvánoční autogramiádu celého týmu v královéhradeckém obchodním centru Futurum. Akci, kterou doprovázela řada soutěží včetně hraní NHL 18 na PlayStation, navštívilo několik stovek fanoušků, kteří domů odcházeli spokojeni.

První nedočkavci, většinou teenageři, postávali u připravené pohovky už před 17. hodinou a netrpělivě vyhlíželi Lukáše Vopelku a Tomáše Ziga. Právě tito útočníci hradeckého klubu dorazili z hráčů jako první, aby si s fanoušky zahráli NHL 18 na PlayStation 4.

Vystřídalo se u nich několik fanoušků, kteří se vždy na jednu třetinu zápasu stali jejich protihráči. Každý si mohl vybrat svůj tým a změřit síly s extraligovými hokejisty. Vyzrát na ně dokázali pouze Matyáš a Lukáš, ti si to pak mezi sebou rozdali ve finále právě o hru NHL 18 na PS4. Z vítězství se nakonec po výsledku 3:2 radoval Lukáš, jenž dostal kromě zmíněné hry další klubové předměty. Ty čekaly také na poraženého finalistu.

Byla sranda zahrát si proti fanouškům

Pro jednoho z aktérů, Tomáše Ziga, se jednalo o první měření sil s fanoušky. „Nic takového jsem ještě nezažil, ale musím říct, že to bylo super. Trochu jsme se zabavili a je jen škoda, že to netrvalo déle,“ lituje slovenský mistr, kterého doplňuje Lukáš Vopelka. „Byla to sranda zahrát si proti fanouškům. Mladí kluci hokej úplně hltají a hodně jsem si to s nimi užil,“ říká hráč, který v ten podvečer nenašel přemožitele.

Hrají hráči Mountfieldu HK podobné hry i proti sobě? Proti komu nejčastěji? „Nejčastěji hraju asi proti Vopymu. Bydlíme naproti sobě přes ulici, takže když je čas, zahrajeme si. Ale hrál jsem třeba i proti Lukáši Cingelovi,“ přemítá Tomáš Zigo.

V tom, že se akce vyvedla, se shodnou. V otázce, kdo z nich je v hraní hry NHL 18 lepší, už nikoliv. „Jednoznačně já. To je tutovka. I v úterý jsem ho porazil,“ usmívá se slovenský forvard. Jeho parťák mu ale za pravdu nedává. „Lepší jsem lehce já,“ myslí si Lukáš Vopelka s úsměvem na tváři.

Na autogramiádu dorazil téměř kompletní A-tým

Hraní konzole ale nebyla jediná aktivita, která na příchozí čekala. Kromě Mountyho byl na akci také moderátor Tomáš Borovec, jenž měl připravenu spoustu zajímavých otázek a za správné odpovědi rozdal desítky cen – od vstupenek přes nové kalendáře po další klubové předměty. Ty si mohli návštěvníci zakoupit také přímo ve stánku fanshopu, který byl rovněž přítomen.

V 18:00 se pozornost přesunula od televize ke stolečkům a židlím. Na ty se usadili hráči Mountfieldu HK, aby začala takřka dvě hodiny trvající autogramiáda. Dorazili trenéři Václav Sýkora a Pavel Hynek, kteří přivedli téměř kompletní A-tým včetně nejnovější posily Radka Smoleňáka. Z hráčů absentovali pouze reprezentanti Petr Koukal, Lukáš Cingel, Dominik Graňák a Radovan Pavlík, z rodinných důvodů se nezúčastnil Oskars Cibulskis.

Fronta dlouhá několik desítek metrů se po hodině a půl začala postupně zkracovat, nakonec se dostalo na všechny lovce podpisů, kteří tak domů odcházeli spokojení. Podobně jako hráči. „Tyto akce jsou pro lidi vždycky super. Fandí nám celý rok, ženou nás dopředu a je super s nimi takovou akci zažít,“ povídá Tomáš Zigo, kterého doplňuje Lukáš Vopelka. „Mně hlavně těší ten ohromný zájem. Dorazilo strašně hodně lidi, a to je krásné,“ uzavírá stylově.

Fotogalerie