Rozhovory
so 20.1.2018 | Jan Vavřina, Šimon Sedlařík

Nejlepší sezóna? Budoucnost? Proč číslo 65? Rudolf Červený odpověděl na dotazy

Rudolf Červený podává dlouhodobě výborné výkony, proto byl nominován mezi tři nejlepší hráče Mountfieldu HK za měsíc listopad i prosinec. V prvním případě jej překonal Michal Dragoun, ve druhém už pomyslného přemožitele nenašel, fanoušci jej totiž zvolili hvězdou měsíce díky 48,82 % hlasů. Hradeckému forvardovi jste mohli do čtvrtka 11. ledna do 23:59 v sekci Ptejte se položit dotaz, následně na ně produktivní hokejista odpověděl. Autorka nejzajímavější otázky Natálie Kolaříková se může těšit na dvě vstupenky na utkání A-týmu a klubové tričko s podpisem Rudolfa Červeného.

Veronika Kubínová (Veruspokemon@email.cz - Hradec Králové)
11.1.2018, 08:08
 
Ahoj jak se tesis na derby

Odpověď:
Ahoj Veroniko,
těšil jsem se moc, derby je vždy jeden ze čtyř nejdůležitějších zápasů v základní části. :-) Bohužel to nevyšlo, škoda, Pardubice hrály výborně a na nás se dost podepsala i únava.
Patrik Brzek (patrik.brzek@gmail.com - Hradec Králové/MHK)
10.1.2018, 23:40
 
Ahoj Rudy,prožíváš svojí nejlepší sezónu v kariéře ? Jaké jsou tvé hlavní cíle pro tuto sezónu ? Před začátkem sezóny 17/18 si se poohlížel po angažmá v zahraničí,budeš se po této sezóně znovu poohlížet po jiném angažmá nebo by jsi nadále rád pokračoval v Hradci Králové ? Děkuji za odpověď a ať se ti daří.

Odpověď:
Ahoj Patriku,
co se týče kanadského bodování, tak ano. Hlavním cílem, proč jsem zůstal v Hradci, je získání titulu. Máme tady skvělou partu a věřím, že jsme dobře vykročili. Uvidíme, co přinese zbytek sezóny.
Co se týče zahraničí, tak myslím, že cílem každého hráče je posouvat se v kariéře někam dál. Já nejsem výjimka, zahraničí bych si určitě vyzkoušet chtěl, takže kdyby nějaká dobrá nabídka přišla… To jsem ale říkal i před loňskou sezónou. Opravdu by musela stát za to, jinak bych rád zůstal v Hradci.
Děkuji za přání, tobě taky!
Stefanie Elizabeth Stria (liliput.elis@gmail.com - Hradec Králové)
10.1.2018, 22:05
 
Jaký máš názor na ženský nebo dívčí hokej, chtěl bys ,aby se dívčí tým zavedl i v Hradci, já osobně jsem holka a chtěla bych hrát hokej.
Děkuji za odpověď.:)

Odpověď:
Ahoj Stefanie,
ženský hokej samozřejmě podporuju. Sice tady je ženská liga, ale potíž je v tom, že žen a slečen je nedostatek. Škoda, určitě bych se rád zašel i podívat. :-)
Saly (salyj@seznam.cz - Hradec Králové?)
10.1.2018, 20:41
 
Gratulace za hráče měsíce a mě se na tobě líbí,že jsi skromný a zároveň nejlepší tak v pátek asi 2 goly 2 asistence jak to vidíš ?

Odpověď:
Ahoj,
děkuji za gratulaci! Derby nám bohužel nevyšlo, Pardubice hrály opravdu skvěle.
Natálie (natalikolarikova1@seznam.cz - Hradec Králové, Mountfield HK)
10.1.2018, 19:15
 
Ahoj Rudo,
zajímalo by mě, jaké jsi měl číslo na mistrovství světa juniorů v roce 2009,když hráči mohou mít čísla jen do třiceti. A jestli byl nějaký důvod, proč jsi si ho vybral?

A jestli si teď zpětně uvědomuješ, že jsi hrál proti takovým hvězdám, jakými teď jsou P.K.Subban, Jamie Benn nebo John Tavares. Bylo už tenkrát vidět, jaké se rodí hvězdy? A jaké bylo hrát proti nim? Myslím totiž, že se každému nepovede si proti nim zahrát.

Přeju ať se i dál takhle daří.
P.S. Doufám, že se uvidíme ve finále.

Odpověď:
Ahoj Natálie,
na číslo dresu si upřímně vůbec nevzpomínám. :-) Popravdě mi na něm nikdy moc nezáleželo. Co mi v týmu přidělí, s tím hraju.
Dva roky před MS 2009 jsem už v Kanadě hrál WHL, z té pak většinou do NHL odchází nejvíce hráčů. Měl jsem v týmu Jordana Eberleho, pamatuju si i Evandera Kanea, který dneska hraje v Buffalu. Z toho mistrovství jsou v NHL pomalu všichni, rozdíl byl obrovský. U Eberleho nebo Tavarese to bylo nejvíce poznat u zakončení, byli schopni dát z pěti střel klidně čtyři góly.
Moc díky za přání! Taky doufám :-)
Bedik M. (martinbednar.s@seznam.cz - Mountfieldhk)
10.1.2018, 18:49
 
Ahoj Rudo,
otázka č.1 - Tvoje číslo 65 znamená něco konkrétního nebo se Ti prostě líbí?
otázka č.2 - Jsi usměvavý, připadáš mi jako neustálý optimista. Jaké je Tvé životní krédo?

Odpověď:
Ahoj,
už v žácích mi dali číslo 5, takže jsem pomalu celou mládež odehrál s ním. V chlapech pak někdo měl nejen 5, ale i 55, takže jsem si musel vybrat jiné. Zvolil jsem 65, ať tam tu pětku pořád mám, a více jsem to neřešil.
Vždy se snažím být optimista, ale ne vždy se mi to daří. :-) Taky se ale dokážu naštvat. Mým krédem je „co tě nezabije, to tě posílí“.
Jakub Šípal (V.O.K.O.U.N@seznam.cz - Mountfield HK)
10.1.2018, 16:10
 
Ahoj Ruďo, zajímá mě, co děláte když zrovna nehrajete zápas a nemáte trenink jesi chodíte s klukama z týmu si sednout? A chtěl bych se zeptat jaký máte jídelníček. Mockrát děkuji za odpovědi, přeju vám hodně štěstí ať se vám i nadále daří. Zdraví Jakub.

Odpověď:
Ahoj Kubo,
sednout si chodíme většinou právě po zápase, někdy vezmeme i manželky nebo přítelkyně. Snažím se jíst co nejvíc zdravě, když je tolik zápasů, hlavně aby jídlo bylo kvalitní a mělo co nejméně konzervantů. Když je to možné, kupuju si i biostravu.
Díky moc za přání, nápodobně!
Kateřina Dvořáková (katka101011@seznam.cz - Hradec Králové)
10.1.2018, 15:13
 
Ahoj RUDY :).
Ráda bych se zeptala co si myslíš o akcích s fanoušky?
Já osobně jsem moc ráda za takovéto akce. A vždy se na ně velmi těším.
A jaký je tvůj celkový názor na HRADECKÉ fanoušky?
S pozdravem Kačka D.

Odpověď:
Ahoj,
budu se opakovat, fanoušci jsou tady skvělí a moc nám pomáhají. Je parádní, když týmu fandí, i když se nedaří. My se jim pak snažíme jejich podporu vrátit. Co se týče akcí, ty vítám, protože rád poznávám nové lidi a mezi fanoušky mám navíc i kamarády. Je fajn, když se můžeme vídat co nejčastěji, akcí nebo nápadů na ně jsou mraky. Hlavně přes léto je to vždy příjemné zpestření.
Khulan Erdenechimeg (Khulan.Er@seznam.cz - Hradec Králové)
10.1.2018, 15:02
 
Ahoj Rudo (:
Doufám že se máš dobře a moje otázka zní: Budeš tento rok znovu zkoušet zahraničí?
S pozdravem hezkého dne
Khulan E.

Odpověď:
Ahoj,
na podobný dotaz jsem už odpovídal výše. Když by nabídka byla výhodná jak pro mě, tak i pro klub, se kterým mám jinak smlouvu i na příští sezónu, tak by zahraničí nemělo nic bránit.
Díky za přání, ať se daří.
Martin (nudexxx24@seznam.cz - HK)
10.1.2018, 12:16
 
Ahoj Rudo velká gratulace,

Na začátku sezóny to s tebou ani s týmem nevypadalo moc dobře, krčící se na posledním místě a najednou i díky tvému celkem pravidelnému příspěvku je HK v tabulce na druhém místě.

Otázka zní jak na tebe, tak i na celý tým, jestli jste schopní či neschopní to horní místo v tabulce udržet a poté v play-off vyhrávat a dotáhnout to třeba i k titulu?

Jelikož ani v Lize mistrů ani na Spenger Cupu to nevypadalo, bylo to spíše to neschopní, bohužel i včetně tebe, že jste to pojali za hezký výlety.

Jako věrný fanoušek doufám, že nadcházejí Derby a další zápasy včetně případného play-off nebudou jak v Davosu na výletě. Fanda Martin

Odpověď:
Ahoj Martine,
myslím si, že v Davosu jsme podávali dobré výkony. Tím, že jsme se dostali do semifinále, jsme ukázali, že nejsme žádná ořezávátka. :-) Kanada pak měla plno hráčů, kteří pojedou i na olympiádu, a porazila nás. Bohužel.
K otázce – myslím si, že určitě ano. Každý tým má občas nějaký výpadek, kdy se daří méně, ovlivňují to třeba i zranění a nemoci, popřípadě aktuální forma hráčů. Podle mě ale máme natolik široký kádr, že bychom měli udržet co nejvyšší příčky, abychom pak do play off mohli jít rovněž z co nejlepší pozice.
Marek
9.1.2018, 22:15
 
Ahoj Rudo, gratuluji k vítězství :-)
Mám na Tebe pár otazek:
1) Jak se ti líbí město Hradec Králové?
2) Jaké 3 věci by sis vzal na pustý ostrov?
3) Máš nejake rituály před zápasem?
4) Jaký styl hudby posloucháš? Popřípadě jaké interprety.

Moc Ti dekuji za odpovědi, přeji Ti hodně zdraví a nekonečnou herní formu :) P.S.: Zasloužíš si pozvánku do reprezentace!!!

Odpověď:
Ahoj Marku,
1) V Hradci jsem spokojený, proto jsem tady už pátý rok. Kdybych nebyl a ani město se mi nelíbilo, určitě bych v něm nezůstával.
2) Přítelkyni, knížku a mobil. Doufám, že by mi tam fungoval :-)
3) Mám zažité rituály, které mě na zápas připraví. Nic z pověrčivosti, třeba nějaké plácání nebo talismany, to by mě pak akorát brzdilo a ovlivňovalo, kdybych je neudělal správně. Spíš vždy stejnou rozcvičku, u které vím, že tělo připraví. Pak kvalitní stravu, nějaké lehké jídlo, a třeba i oblékaní výstroje. Dělám to tak celý život a vyhovuje mi to.
4) Nejradši mám, když po zápase hraje vítězná písnička. Když se nedaří, pustíme si třeba Káju Gotta, na nabuzení Kabáty, jinak nemám nic vyloženě vytříbeného. Spíše se řídím podle aktuální nálady.
Moc díky za přání, ať se daří!
ondejv (o.vanek@seznam.cz - MHK)
9.1.2018, 17:31
 
Gratuluji ke klubovému vedení kanadského bodování,ale chci se zeptat ,před sezonou jste chtěl z klubu odejít máte teď zájem i nadále být součástí mužstva,nebo chcete po sezoně odejít?

Odpověď:
Dobrý den,
moc díky za gratulaci, na podobný dotaz jsem už odpovídal výše. V Hradci jsem spokojený a rád bych zůstal, pokud by se ale vyskytla zajímavá nabídka ze zahraničí, určitě bych o ní uvažoval.
Lucie (luckasnoopy14@seznam.cz - Mountfield Hk)
9.1.2018, 16:42
 
Ahoj Rudo, chci se zeptat, kdy jsi vstřelil úplně svůj první gól?

Odpověď:
Ahoj Lucie,
v chlapech to bylo na Spartě hned v první sezóně, když jsem ještě hrával za České Budějovice, ale na žáčky už si bohužel nevzpomínám. :-)
jakub Lochman
9.1.2018, 15:50
 
Dobrý den,
Uvažujete v případě postupu motoru do Extakigy posílit Motor, Máte nějaké rituály před zápasem?

Odpověď:
Dobrý den, Jakube,
o tom teď vůbec neuvažuju, ještě na příští sezónu mám v Hradci smlouvu a nehodlám nic měnit. O změně bych přemýšlel pouze v případě, kdyby přišla nabídka ze zahraničí, která by byla výhodná pro mě i pro klub. Na rituály koukněte výše, už jsem je vypisoval. :-)
Ondřej Doležal (doleondra@seznam.cz - Hradec Králové)
9.1.2018, 14:32
 
Ahoj Rudo
Gratuluju ti k získání hráče měsíce Co myslíš že by týmu umožnilo titul ? Máš vidiny :-) do budoucnosti třeba jestli vidíš sebe v nějakém jiném Evropském týmu ? Ale bylo by dobré kdyby si v Hradci zůstal. Myslíš že by si Hradec zasloužil osobně zahrát si hokej proti nějakému týmu z NHL nebo DEL ? Porazili jsme už 4 týmy z KHL tak proč nezahájit další ligu
Držím palce ať Hradec a vy,získáte konečně titul
Děkuju za odpověď
Ondřej Doležal

Odpověď:
Ahoj Ondro,
moc díky za gratulaci! K titulu by určitě pomohla soudržnost týmu, tedy aby táhl za jeden provaz a za svým cílem si šel. V play off pak hrají velkou roli zranění a aktuální forma.
Rád bych si vyzkoušel ruskou KHL. Kromě hokeje mě zajímá, jak v ní vůbec funguje život, kluci totiž obvykle říkají, že je to tam opravdu náročné. Kromě toho bych chtěl zkusit třeba i Švédsko, o němž jsem slyšel samé dobré zprávy.
Ohledně zmíněných výher – jsem přesvědčený, že česká liga je natolik kvalitní, že bychom byli schopni porazit polovinu týmů KHL. Třeba v létě, když si k nám jedou zatrénovat, bych s nimi další zápasy uvítal. I pro ně je to konfrontace s jiným hokejem, ze kterého si mohou něco vzít. Stejně jako pro nás, můžeme třeba sledovat, jakou mají taktiku. Celkově jsou mezinárodní zápasy velkým zpestřením.
Moc díky za přání!
Tomáš Moravec (tomi.moravec@seznam.cz - Borohrádek)
9.1.2018, 13:15
 
Zdravim,
jak hodnotíš své výkony v tomto měsíci? A na kterém stadionu se ti hraje nejlepe? (Nemusí byt domácí)

Odpověď:
Ahoj Tomáši,
vždycky chci víc, takže úplná spokojenost u mě není nikdy. Maximálně, když vyhráváme, což se nám jakž takž daří, ale věřím, že další měsíc se mně i týmu povede ještě lépe. Spokojený nebudu, dokud nebudeme mít titul. :-)
Nejlépe samozřejmě doma, jinak se mi výborně hraje v nových arénách – v Liberci, v O2areně na Spartě, v Karlových Varech… Mají dobré zázemí a hráči se mohou adekvátně rozcvičit, a to třeba i v posilovně. Navíc je tam i teplo, což je oproti starým stadiónům největší rozdíl. Zmínit můžu třeba Litvínov nebo Olomouc, tam je to vždy problém.
Jenda (jenda881@centrum.cz - Nic než Hradec)
9.1.2018, 10:32
 
Ahoj Rudo, rád bych se Tě zeptal, zda jsi byl v létě blízko přestupu do nějakého zvučného týmu a také do jakého týmu by jsi to chtěl ve své kariéře až dotáhnout? Jinak Ti moc gratuluju ke Tvé skvělé a stále se zlepšující formě, díky které bych Tě, a určitě nejen já, moc rád viděl brousit pchjongchjanžský led :-) P.S.: Už umíš nějaké slovo čínsky? Pokud vybereš můj dotaz jako vítězný, poradím Ti, kde sehnat nejlepší českočínský slovník :D :D

Odpověď:
Ahoj Jendo,
blízko jsem byl, ale tím, že jsem se v únoru zranil a pak znovu v play off, přičemž jsem už nenastoupil, tak to padlo. Jinak by to asi vyšlo, ve vyjednávání jsme už byli už hodně daleko.
Sen každého je NHL, tam se mi vždycky líbil Pittsburgh, ale nejsem si jistý, jestli je to ještě možné. :-) Snů by se nicméně člověk neměl vzdávat nikdy, proto se snažím v každém zápase i tréninku udělat maximum, abych hrál co nejlépe. Kam se dostanu dál, je ve hvězdách.
Na olympiádu jedou hráči, kteří mají více zkušeností. Čínsky neumím, ale v Pchjongčchangu by se stejně hodila spíše korejština. :-)
Moc díky za gratulaci a ať se daří!
Jakub Šípal (V.O.K.O.U.N@seznam.cz - HK/Mountfield HK)
9.1.2018, 09:58
 
Ahoj Rudolfe líbí se mi jak hrajete a chtěl bych si zeptat jak se vám v hradeckém mountfieldu hraje a jesi máte nějaký speciální tenink střelby nebo zakončení že se vám tak hodně daří. Děkuji moc aťse vám daří i nadále. Zdraví Jakub.

Odpověď:
Ahoj Kubo,
v Hradci se mi hraje výborně, ale to vždy, když to týmu jde a vyhrává se. Když by naopak byla krize a někdy se třeba prohrávalo, pak člověka napadají úplně jiné myšlenky. Za těch pět let nicméně pořád bojujeme kolem prvních příček a z takového klubu by nikdo odcházet nechtěl.
Přímo speciální trénink asi nemám, ale před každým utkáním na rozbruslení piluju střelbu s trenérem Michalem Tvrdíkem, který se mi dost věnuje. Vždycky nad střelbou a různými situacemi s ní spojenými strávíme dobrou půlhodinu, někdy i více.
Moc díky, ať se taky daří! :-)