Aktuální zprávy z klubu
st 2.5.2018 | Jan Vavřina

Mladším hráčům začala letní příprava, zbytek mužstva se připojí 14. května

Od posledního zápasu v uplynulém ročníku uběhly čtyři týdny a A-tým Mountfieldu HK už se začíná chystat na novou sezónu. Respektive jde o mladší hráče mužstva Tomáše Martince – ti začali ve středu 2. května s tréninkem, ostatní se přidají v pondělí 14. května.

Dvanáct talentovaných hokejistů mělo sraz v 9:00 v útrobách ČPP Arény, pár desítek minut na to už se všichni potili v posilovně a Jiráskových sadech pod dohledem kondičního trenéra Michala Tvrdíka. „Další čtyři kluci mají v těchto dnech maturity, ti se k nám budou připojovat postupně, jak budou mít po zkouškách,“ říká muž, jenž je součástí hradeckého hokeje už osmou sezónu.

K této skupině se v pondělí 14. května přidají také ostatní hráči kromě těch, kteří si plní reprezentační povinnosti. „Společně budeme do 2. června trénovat v Hradci, od neděle 3. do pátku 8. června budeme na týdenním soustředění v Ústí nad Orlicí. První čtyřtýdenní blok by měl gradovat právě na soustředění. Následně se přesuneme zpátky do Hradce, kde budeme pracovat do 4. července,“ představuje plán přípravy s tím, že bude následovat dvoutýdenní volno, po kterém se mužstvo sejde znovu v polovině července, aby začalo přípravu nejprve na suchu, a poté už i na ledě.

Michal Tvrdík přebírá štafetu po Mariánu Vodovi, jenž plnil roli kondičního trenéra týmu poslední tři roky. „Už jako hráče mě kondiční trénink a záležitosti s ním spojené zajímaly, poslední přípravy jsem absolvoval po Mariánově boku, abych se některým věcem přiučil. Snažil jsem se něco okoukat a převzít, na některé otázky jsem se ptal nebo si informace vyhledával,“ prozrazuje bývalý extraligový útočník.

„Částečně chci navázat na přípravu z předešlých let, zároveň k tomu ale přibudou další věci. Určitě bude součástí víc běhání i her. Bude to sice dřina, zároveň ale chci, aby to bylo pro kluky pestré,“ pokračuje. I z toho důvodu budou hokejisté jednotlivé sportoviště střídat, vyzkouší si na nich spoustu odlišných sportů i cviků – od florbalu, přes fotbal, basketbal, tenis, posilovnu jak na stadionu, tak v halách určených převážně ke crossfitu.

Kromě toho se bude mužstvo Mountfieldu HK potit také na čerstvém vzduchu. „Budeme se snažit trávit co nejvíc času venku, protože na stadionu jsou kluci nějakých osm měsíců v roce. Pokud nám to počasí dovolí, budeme chodit do přírody. Máme naplánovaný terén a samozřejmě taky Rozárku,“ usmívá se Michal Tvrdík při vzpomínce na prudký kopec na Novém Hradci, který je bývalou sjezdovkou.

Fotogalerie