Rozhovory
ne 6.5.2018 | Jan Vavřina, Lukáš Pancurák | Foto: Jäzva / hokej.sk

K vítězství chybělo málo, ví Dominik Graňák. Slováky čeká precizní Švýcarsko

Téměř sedm desítek startů na seniorských světových šampionátech má na svém kontě hradecký zadák Dominik Graňák, který se po prvním zápase v Dánsku stal se 184 starty nejčastějším slovenským reprezentantem. S výsledkem premiéry na tomto mistrovství světa ale spokojen nebyl. Slovensko nad českým výběrem dlouho vedlo, v závěru ale náskok ztratilo, a nakonec padlo po prodloužení.

Přestože tým okolo kapitána Andreje Sekery odešel ze zápasu poražen, za předvedenou hru se stydět nemusí. Šlo podle hráče s "A" na dresu o jedno z lepších představení proti České republice? „Těžko říct, ale určitě to bylo jedno z těch lepších. Aspoň výsledkově to bylo vyrovnané. Když bych vzpomněl na lepší utkání, napadá mě to semifinálové v Helsinkách. To byl asi nejlepší vzájemný zápas, který jsem zažil. Ale je pravda, že těch trpkých bylo víc. Tento byl, řekl bych, nadprůměrný,“ myslí si obránce s číslem 51.

Slovensko ještě v čase 59:50 drželo těsný náskok, jenže pak přišla akce Martina Nečase a šlo se do prodloužení. „K vítězství chybělo opravdu málo, porážka nás mrzí. Máme aspoň bod, ale po tom průběhu jsme mohli mít tři,“ je si vědom velké ztráty zkušený borec.

Dalším vyzyvatelem slovenského výběru bude Švýcarsko, které v první duelu porazilo Rakousko 3:2 po prodloužení. „Na tohoto soupeře budeme mít určitě dobrou přípravu. Ve věcech, které dělají, jsou precizní, jsou hodně pracovití. Možná nejsou tak kreativní jako čeští hráči, o to jsou ale pracovitější. Musíme na to být dobře připravení,“ ví moc dobře rodák z Karviné.

Začátky obou utkání dělí jen 24 hodin. Co musí hokejista udělat pro to, aby stihl zregenerovat a zmobilizovat síly na další těžký mač? „Potřebujeme doplnit tekutiny, dobře se najíst. Jít třeba na kolo a kvalitně se vyspat. Tím, že se hraje zase ve 20:15, tak je relativně dost času. Někdy to na mistrovství bývá ještě krkolomnější – hraje se večer a druhý den dopoledne nebo po obědě,“ vzpomíná na své předchozí účasti na vrcholných akcích Dominik Graňák.