Aktuální zprávy z klubu
ne 3.6.2018 | Radek Staněk, Jan Vavřina

Suchá příprava pokračuje náročným soustředěním v Ústí nad Orlicí

Byť jsou vzpomínky na uplynulou sezónu stále ještě čerstvé, v extraligových klubech již probíhá intenzivní příprava na ročník následující. Nejinak je tomu v Hradci Králové, jehož hráči zahájili v úvodu května suchou přípravu. V té době se do práce pustila první část hokejistů, další se vzhledem k dalším povinnostem a nutnému odpočinku připojovali ve druhé polovině května. Nyní čeká hráče Mountfieldu pod taktovkou realizačního týmu náročné soustředění v Ústí nad Orlicí.

Ústecké soustředění zahájí Mountfield v nedělní podvečer. Hlavní práce bude hráče čekat již od pondělního rána a bude trvat do pátečního dopoledne, kdy celé soustředění skončí. Kromě tvrdého tréninku v posilovně i pod širým nebem budou hráče čekat i rozličné sportovní disciplíny, od fotbalu po tenis.

Se soustředěním v Ústí mají hradečtí hokejisté zkušenost i z loňské sezóny, přesto se to letošní bude v mnohém lišit. Zásluhou na tom mají především významné změny v kádru i realizačním týmu.

Hlavní kouč Tomáš Martinec byl doposud s prací hráčů během přípravy spokojený, nyní se již zaměřuje na soustředění v Ústí. „Bude to v podstatě vyvrcholení této části přípravy, celý týden bude pro hráče náročnější. Věřím, že to všichni odtrénují bez zranění a že to zvládnou,“ přeje si hlavní trenér.

Ten od soustředění očekává i utužení party, do které přibyli noví spoluhráči. „I to je důvod, proč ho pořádáme. Rodí se tu nový tým se spoustou mladých hráčů a chceme, aby se v něm už teď vybudovala soudržnost. To bude totiž velmi důležité v průběhu sezóny,“ dodává Tomáš Martinec.

Kondiční trenér Michal Tvrdík: Počasí je zatím na naší straně

Také Michal Tvrdík má již několik týdnu hráče pod dohledem, takže mohl okomentovat dosavadní průběh přípravy. „Příprava zatím probíhá podle plánu, počasí je na naší straně. S kluky jsem na 99 % spokojený, a pokud ne, tak si to s nimi hned vyříkám,“ hodnotí a přibližuje program pro Ústí.

„Pojedeme víceméně v podobném režimu jako dosud, jen k němu každý den přidáme jednu fázi, takže to bude dvou- nebo třífázové. Využijeme všechny možnosti areálu, posilovnu, běžecký ovál, umělou trávu a další,“ plánuje kondiční trenér.

Dále se bývalý vynikající hráč zamýšlí nad soustředěním v kontextu celé přípravy. „Bude to vrchol těchto čtyř pěti týdnů, dále to pak bude znovu gradovat na konci letní přípravy,“ předpovídá a zároveň odpovídá na dotaz, zda bude program soustředění výrazně rozdílný od dosavadní přípravy. „Nějaké odlišnosti oproti předchozím létům jsme se snažili zařazovat i v týdnech, ve kterých jsme zatím trénovali. Takže nic vyloženě speciálního na soustředění nebude, bude to "jen" intenzivnější,“ uzavírá Michal Tvrdík.