Akademie ČH
so 2.6.2018 | Lenka Jonešová

Ještě jedno setkání pro zlatou partu. Vedení klubu poděkovalo mladším dorostencům

Od konce sezóny zakončené zlatou tečkou na mládežnickém MČR v Ostravě uplynuly přesně dva měsíce a tehdejší mladší dorostenci se již pilně připravují na nový ročník. Mladší hráči polykají tvrdé tréninkové dávky v kategorii dorostu a starší hráči ročníku 2002 po reorganizaci soutěže nově podstupují letní dril v týmu juniorů. Ve čtvrtek 31. května se však vítězný tým znovu společně sešel, aby se setkal s vedením klubu.

Setkání se konalo ve VIP prostorech ČPP Arény a kromě hráčů loňského mladšího dorostu a kompletního realizačního týmu se ho zúčastnili i dva zástupci vedení hradeckého klubu. Popřát a poděkovat za skvělou reprezentaci klubu přišli zlatým medailistům generální manažer klubu Aleš Kmoníček a také šéftrenér mládeže, jenž je nově zároveň i trenérem A-mužstva, Tomáš Martinec.

Aleš Kmoníček: Na setkání s mistry jsem se moc těšil

Celé setkání probíhalo v přátelské atmosféře. Generální manažer po děkovné řeči navíc předal všem členům celku mladších dorostenců ze sezóny 2017/18 speciálně vyrobené mistrovské mikiny, pamětní fotografii úřadujících mistrů a všichni přítomní se společně vyfotili. Po předání se mladé naděje Mountfieldu zase zapojily do náročného tréninkového procesu.

Příjemné posezení s hradeckými mládežníky si pochvaloval i iniciátor celé akce Aleš Kmoníček. „Na čtvrteční krátké setkání s našimi mistry jsem se moc těšil. Byl jsem rád, že jsem jim mohl osobně poděkovat za tento skvělý úspěch, kterého si nesmírně vážím nejen já, ale i celé vedení našeho klubu. Je to potvrzení skutečnosti, že se s mládeží v Hradci Králové pracuje dobře. Zároveň bych chtěl tímto poděkovat trenérům a členům realizačního týmu, kteří se také významně na získání titulu MČR v této kategorii podíleli,“ vzkazuje generální manažer.

Bylo to příjemné rozloučení, kvituje Petr Luštinec

Mladší dorostenci v loňském roce tvrdě pracovali pod dohledem trenérského dua Luštinec–Štohanzl. K proběhlé události se proto závěrem vyjádřil hlavní lodivod hradeckých mistrů Petr Luštinec. „Letní příprava na novou sezónu je již ve druhé polovině. Mistři České republiky loňského mladšího dorostu už spolu netrénují, ale přesto se ve čtvrtek znovu sešli. Vedení Mountfieldu HK pro úspěšné akademiky uspořádalo krátký posezonní ceremoniál, který tak byl příjemným rozloučením,“ hodnotí pozitivně čtvrteční událost.

Jedním dechem navíc dodává: „Osobní poděkování od generálního manažera klubu je velkým oceněním nejen pro hráče, ale i pro celý realizační tým, který hráče vedl v mistrovské sezoně 2017/18. Hráči spolu zavzpomínali na nejkrásnější momenty ze závěrečného turnaje a rozešli se, aby se mohli znovu a poctivě připravovat ve svých kategoriích na nadcházející sezonu,“ doplňuje hradecký kouč.