Akademie ČH
čt 18.10.2018 | Jan Karel

Juniory čeká domácí dvojzápas, dorost jede do Tábora

Juniorce Hradce se poslední tři kola příliš nepovedla, a tak jí určitě týden bez zápasu přišel vhod. Nyní se nejstarší mládežnická kategorie plná sil a touhy po bodech představí dvakrát na domácím ledě – v pátek vyzve Havlíčkův Brod, v sobotu Liberec. Dorost naopak valí, z pěti posledních zápasů čtyřikrát vyhrál. Na tuto šňůru se mladí Lvi pokusí navázat v sobotu na ledě Tábora.

Junioři po týdenním odpočinku vyzvou Havlíčkův Brod a Liberec

Minulý týden si hradecká juniorka vybrala volno, které jí bylo určeno losem DHL extraligy. Hráči vstřebávali těžká utkání z 9. a 10. kola soutěže, kdy nezvládli utkání na ledě Pardubic, den poté navíc prohráli na domácím ledě s lídrem tabulky – pražskou Spartou. O napravení nepříznivé bilance z posledních třech zápasů bez bodu se budou mladí Lvi pokoušet v pátek a sobotu. Nejprve je od 15:00 čekají Bruslaři z Havlíčkova Brodu, poté od 12:00 Bílí Tygři Liberec.

Havlíčkův Brod je se ziskem 12 bodů na posledním místě tabulky, jejíž spodní část je však velmi vyrovnaná. Na třetí Liberec ztrácí Bruslaři pouze 6 bodů. V posledních dvou duelech sehráli svěřenci Romana Kaňkovského velmi těžké zápasy. Nejprve podlehli ve vyrovnaném utkání na ledě Sparty 4:6, poté na svém stadionu Mladé Boleslavi 2:4.

V sobotu se Východočeši utkají s Bílými Tygry z Liberce. Ti jsou v tabulce se ziskem 18 bodů na třetí příčce. Od duelu s Mountfieldem, který zvládli lépe Hradečtí 5:1, si Liberec poradil s Brodem 8:2, následně padl v Mladé Boleslavi 2:4. Naposledy se představil na ledě Pardubic a byla z toho vysoká výhra 7:4. Výkony Bílých Tygrů jsou tak jak na houpačce.

Dorost se pokusí natáhnout vítěznou šňůru

Hradeckému dorostu se daří. Poslední dva mače sehráli svěřenci Petra Luštince skvěle. Dotáhli se tak na špičku extraligy dorostu, kde jsou nyní se ziskem 22 bodů na 4. místě se ztrátou 4 bodů na druhé Dynamo. Poslední domácí zápas mladí Lvi zvládli, a i díky hattricku Lukáše Pajera vyhráli nad Plameny ze Žďáru jasně 8:0. První venkovní výhru si Východočeši připsali v derby s pardubickým Dynamem, kde dominovali a ovládli zápas 5:1.

Nyní čeká Hradecké sobotní zápas od 12:15 na ledě Tábora, který je se ziskem 10 bodů na 9. místě ELIOD extraligy dorostu. Poslední duely svěřenci Tomáše Matušíka nezvládli nejlépe. Nejprve podlehli na domácím ledě Dynamu z Pardubic 3:6, poté prohráli také na stadionu lídra soutěže, brněnské Komety, vysoko 2:8.


Junioři: 11. kolo, pá 19.10.2018
Mountfield HK Mountfield HK - BK Havlíčkův Brod Havl. Brod
15:00
Junioři: 12. kolo, so 20.10.2018
Mountfield HK Mountfield HK - Bílí Tygři Liberec Liberec
12:00
Dorost: 10. kolo, so 20.10.2018
HC Tábor Tábor - Mountfield HK Mountfield HK
12:15