Aktuální zprávy z klubu
út 12.2.2019 | Anna Marie Kokrhounová, Jan Vavřina

Děti ze ZŠ Štefánikova navštívily zimní stadion

Dlouholetá spolupráce se základní školou Štefánikova pokračuje i nadále. Tentokrát zimní stadion navštívily čtyři desítky dětí, které se podívaly do zázemí A-týmu, ale také do VIP prostor a kabin mládeže. Vedoucího sportovních tříd Martina Stehna spolupráce těší a věří, že do příštích let bude školu navštěvovat ještě více mladých hráčů než v současnosti.

O návštěvu zimního stadiónu byl velký zájem. Do haly se přijelo podívat kolem čtyřiceti zvědavých dětí, které stadionem prováděl Tomáš Borovec. Děti se podívaly tam, kde už to dávno znají, ale také do míst veřejnosti nepřístupných. Novinkou tak pro ně bylo zázemí A-týmu, kabiny mládeže, posilovna, ale i VIP prostory. „Už to děláme třetí rok. S paními učitelkami z družiny jsme domluvení a ony napíšou, kdy by mohly přijít. Příjdou a my je provedeme po zimáku,“ říká vedoucí sportovních tříd Martin Stehno.

Ředitelem školy je Roman Polda, který byl už od útlého věku hráčem Hradce Králové. I to je jeden z důvodů, proč je spolupráce mezi školou a klubem na tak vysoké úrovni. V letním období je hráčům k dispozici také hřiště a tělocvična v areálu školy. Kvůli větší vzdálenosti od zimního stadionu je ale využívají spíše mladší kategorie. Ty starší, které mají kabiny na stadionu, se snaží využít prostoru okolo haly.

„Za spolupráci jsem rád a doufám, že bude dál pokračovat. Že na základní školu Štefánikova bude chodit více našich hráčů a budeme moct rozvrh napasovat na naše tréninky,“ říká vedoucí sportovních tříd. Ačkoliv už teď je rozvrh dětí dost přizpůsoben potřebám klubu, Martin Stehno vzpomíná na časy, kdy autobus hráče odvezl od školy na stadión a potom zase zpět. „Byl bych velice rád, kdyby se to vrátilo do kolejí, ve kterých to bylo vloni nebo předloni,“ dodává.