Rozhovory
ne 10.2.2019 | Anna Marie Kokrhounová, Matěj Vybíral | Foto: Daniel Souček

Petr Zámorský o repre: Turnaj byl super, výsledek je parádní

Švédské hokejové hry byly úspěšné nejen pro českou reprezentaci, ale také pro Petra Zámorského, který si během tří zápasů připsal dvě asistence. V letošní sezóně má tak bek Mountfieldu na svém kontě už pět bodů v dresu reprezentace. V posledním zápase turnaje se hradecký obránce podílel na jediné brance českého týmu, který ale nakonec na ruskou sbornou nestačil 1:3.

Jak byste zhodnotil zápas proti Rusku?
Odjeli nám tři super hráči, takže to bylo trošku oslabení a lehký zásah do sestavy. Na to ale musíme reagovat. Máme tady dostatek jiných kvalitních hráčů. V neděli to bohužel nevyšlo, ale myslím si, že jsme neodehráli špatný turnaj.

Rusko vyslalo na vaši branku dvakrát více střel, byl i to důkaz jejich aktivity?
V druhé třetině jsme měli trošku problémy se střídáním. Oni tam měli pár přečíslení, takže si vytvořili šance a tím se dostali do hry. Pak už měli ten klid na hokejkách, který oni mají a potom to bylo těžké. Třetí třetinu jsme odmakali a chtěli jsme s tím ještě něco udělat, ale bohužel se to nepodařilo. Nevím, jestli chyběly síly nebo něco, ale odmakali jsme tady každou třetinu, každý zápas, takže to můžeme hodnotit pozitivně.

Přihrával jste na jediný gól českého týmu, plánoval jste to tak?
Říkali jsme si, že to chceme rychle otáčet dopředu. Šimon (Hrubec) mi to jenom posunul a já už jsem se díval dopředu. Tam byl najetý útočník, který to sklepl Zohymu (Tomáši Zohornovi) a ten to parádně trefil. Pěkný gól.

„Ve středu zpátky do montérek.“

24 Petr Zámorský (o pokračování extraligy)

Česko vyhrálo Švédské hokejové hry po pětadvaceti letech, v kabině tedy musí převládat spokojenost, že?
Můžeme to hodnotit pozitivně. První dva zápasy byly super. Hráli jsme, dodržovali jsme systém, co trenér chtěl. Makali jsme naplno, nikdo nic nevypustil. Proti Rusku to bohužel trochu uteklo, ale to nic nemění na tom, že turnaj byl super a odmakaný. Takže výsledek je parádní.

Cílíte jako nejlepší obránce extraligy i na mistrovství světa?
Každý tam chce hrát, já nejsem výjimkou. Snažím se makat v každém zápase a v každé třetině jak tady, tak v extralize. Jediné co můžu udělat je makat na sto procent a uvidíme, jestli to bude stačit, nebo ne.

Už ve středu znovu startuje extraliga a vás čekají čtyři venkovní zápasy v řadě, jaký je váš program na následující dny?
To bude hodně autobusů… Kluci si asi odpočinuli, dobře teď ještě v pondělí a úterý potrénujeme, a ve středu zpátky do montérek.