Akademie ČH
st 13.2.2019 | Adam Kodet

Mládežníci hájí druhá místa: Juniorka doma, dorost v Praze

Nadstavbové skupiny v obou mládežnických kategoriích se chýlí ke konci a zejména pro juniory začíná play off v podstatě už nyní. Po skvělých výkonech dokázali Lvi z posledních čtyřech utkání vyválčit výtečných 15 bodů a poskočili na druhou příčku tabulky. Navíc v posledních dvou venkovních střetnutích ani jednou neinkasovali. Stříbrnou pozici budou v nadcházejícím týdnu hájit i dorostenci, kteří po třech triumfech doma padli s vedoucím Kladnem.

Junioři se z moravského tripu vrátili vítězně

Lvi před sebou těsně před reprezentační pauzou měli náročný úkol vybojovat z venkovního dvojboje důležité body a odskočit svým přímým konkurentům v tabulce. Zhostili se ho opravdu bravurně, když jak Denis Vacek, tak Daniel Dvořák udrželi čistá konta a Mountfield porazil Olomouc 3:0 a poté si poradil i s Havířovem 6:0. Martin Štohanzl a Petr Poppel navíc Lvům zajistili i dva bonusové body z prodloužení.

Hradecká juniorka se po úspěšném moravském tažení vrací domů, kde se divákům představí ve dvou duelech. Že se nebude jednat o procházku růžovým sadem je jasné už při pohledu na tabulku. Jako první se totiž pod Bílou věží představí Chomutov, který z třetího místa ztrácí na Mountfield pouhé tři body. Piráti prohráli tři z posledních čtyřech utkání a budou mít o to větší motivaci zabojovat o bodový příděl. Chomutov má ve svých řadách navíc nejproduktivnějšího hráče nadstavby Kryštofa Ouřadu, který posbíral už 30 bodů.

Hned druhý den vyzvou Lvi dokonce lídra celé skupiny Karlovy Vary. Energie si na začátku nadstavby připsala úctyhodných deset triumfů v řadě a za celou druhou část sezóny podlehla pouze třem celkům. Západočeši spoléhají především na brankáře. Jakub Kašpar vládne s úspěšností 95,29 % a neskutečným průměrem 1,27 gólmanským statistikám. Záda mu kryje šestnáctiletý Jan Bednář, který už letos dokonce nakoukl do extraligy a pravidelně jezdí na reprezentační akce. První vzájemný zápas prohrál Hradec 2:1 až po nájezdech.

Dorost zajíždí na led Slavie Praha

Hradečtí dorostenci prožívali v nadstavbové skupině značné výsledkové výkyvy, konec ledna jim ale vyšel náramně. Připsali si totiž postupně skalpy Liberce, Litvínova i Plzně a nadále bojují o čelo tabulky. V posledním utkání v domácím prostředí mohli jít dokonce do extraligového vedení, kladenští Rytíři to však nepřipustili a na soutoku Labe a Orlice zvítězili přesvědčivě 6:2.

V rámci 13. kola nadstavby ELIOD extraligy dorostu nastoupí Hradečtí v Edenu proti tamní Slavii Praha. Ta v posledních týdnech zažívá poměrně nevyrovnané výkony, kdy každou výhru vzápětí střídá porážka. Naposledy Pražané podlehli 3:6 Plzni, dle nastoleného trendu by tedy mělo v zápase proti Mountfieldu přijít vítězství. Mladí Lvi ho ale zcela jistě nebudou chtít připustit a Sešívaným hodlají oplatit porážku 3:4 z posledního vzájemného měření sil.

Dorost: 31. kolo, čt 14.2.2019
HC Slavia Praha Slavia Praha - Mountfield HK Mountfield HK
 
Junioři: 39. kolo, pá 15.2.2019
Mountfield HK Mountfield HK - Piráti Chomutov Chomutov
16:00
Junioři: 40. kolo, so 16.2.2019
Mountfield HK Mountfield HK - HC Energie Karlovy Vary Karlovy Vary
12:00