Preview k zápasu
ne 17.3.2019 | Lukáš Foff

Je to tady! Čtvrtfinále play off s úřadujícím mistrem začíná

Konečně. Desetidenní pauza končí a nervozita exponenciálně roste. To, na co se všichni celou sezónu připravovali, vypukne v pondělí v 17:00. Na led Mountfieldu HK zavítá úřadující mistr a tým, který touží po hattricku – HC Kometa Brno. V poslední době se Východočechům na Kometu dařilo, ale tyto statistiky půjdou stranou. Začíná boj. Začíná play off 2019!

„Z hlediska atraktivity jsme zajímavější tým dostat nemohli.“

51 Dominik Graňák (o soupeři pro čtvrtfinále)

Základní část skončila pro Hradec nad očekávání dobře. Teď ale začíná úplně jiná soutěž, kterou je play off. A na to se samozřejmě celá kabina těší. „Dostali jsme velmi zajímavého soupeře po divácké i hokejové stránce, takže se moc těším. Je to tým, který má hodně individualit a je to celkově technické a hokejové mužstvo. Navíc je to vítěz posledních dvou sezón v extralize. Z hlediska atraktivity jsme tedy asi zajímavější tým dostat nemohli, ale na to jsme tolik nekoukali. Čtvrté místo po základní části bychom před sezónou určitě brali. Vzhledem k posledním týdnům to mohlo být určitě o něco málo lepší, ale teď už to není podstatné. Ta nejdůležitější část sezóny přijde teď,“ říká kapitán Mountfieldu HK Dominik Graňák.

Kometa patří mezi velké favority play off, navíc má v zádech dva mistrovské tituly v řadě. „Je to pro nás výzva, na druhou stranu si nemyslím, že by byla menší, kdybychom dostali jiný tým. Já na to takhle nekoukám. Určitě to ale bude zajímavá a náročná série,“ myslí si spolehlivý zadák. Brno mělo dobrý závěr sezóny, díky kterému se naladilo na vyřazovací boje. Hradci naopak posledních pět zápasů nevyšlo. To teď ale nehraje žádnou roli, stejně jako vzájemná bilance z letošní sezóny, která vyznívá 4:0 pro Lvy. „Poslední dvě sezóny jsme byli proti Kometě hodně úspěšní. Vyhrávali jsme zápasy v základní části, ale to teď nemusí nic znamenat,“ tuší hradecká jednapadesátka.

Co podle lídra týmu povede k úspěchu v podobě postupu do dalšího kola přes Moravany? „Mohl by na ně platit rychlý, bruslivý hokej. Mají tam totiž dost hráčů šikovných s pukem, kteří mají rádi prostor a čas, protože jsou kreativní a umí vytvořit zajímavé věci. Čím toho prostoru a času budou mít méně, tím víc se jim nabourá představa o ideálním zápase,“ přemítá zkušený hokejista.

Hradec bude potřebovat tento herní plán bezezbytku dodržet. Je ještě něco, co by mohlo hrát ve prospěch Mountfieldu? „Mám pocit, že mají občas problém s tím, aby udrželi nervy na uzdě. Nevím, jestli je to tím, že jsou tak sebevědomí z posledních sezón, anebo jsou takové povahy. To jsou každopádně věci, které bychom mohli využít. Každý, kdo máte rád hokej, tak se přijďte podívat a povzbudit nás. Budeme za to moc rádi,“ ukončuje Dominik Graňák.

Informace k úvodnímu čtvrtfinálovému klání

MartinErat
Výkonný výbor ČH zmírnil disciplinární trest pro zkušeného útočníka, ten tak může nastoupit od začátku série.

Čtvrtfinálový protivník Hradeckých byl detailně rozebrán již v předcházejících dnech. Příznivci obou celků si mohli přečíst nejen srovnání měst a další statistiky ze základní části, ale rovněž i shrnutí všech letošních vzájemných střetnutí. Pozornost si rovněž zasloužily veškeré individuality Brňanů, které si brousí zuby na dosažení třetího prvenství za sebou.

Brány ČPP Arény se divákům otevřou v 15:30, tedy přesně 90 minut před startem duelu. Zájem o vstupenky je velký, na stadionu budou panovat zvýšená bezpečnostní opatření a u vchodů proběhnou kontroly všech návštěvníků. Doporučujeme proto dorazit na utkání s dostatečným časovým předstihem, abyste si dlouho očekávaný hokejový svátek mohli užít opravdu nerušeně.

V platnosti stále zůstává podmínečný trest uzavření části stadionu, který Mountfield HK obdržel od Disciplinární komice ELH po posledním domácím derby. Hokejový klub proto žádá fanoušky, aby se vyvarovali jakéhokoliv nesportovního chování včetně vulgárních pokřiků a v žádném případě nevhazovali jakékoliv předměty na ledovou plochu, do hlediště či na účastníky utkání. Děkujeme!

Lístky budou k dostání na pokladnách od 13:00 až do samotného začátku, získat je však můžete také skrze on-line webovou aplikaci. Právě zmíněná on-line aplikace je nejpohodlnějším způsobem, jak se dostat do centra dění – vstupenky totiž můžete zakoupit z pohodlí domova a vyhnete se očekávaným frontám u pokladen. S nákupem lístků neotálejte! Sezení už je téměř vyprodáno a na stání zbývá posledních zhruba tisíc vstupenek.

Na nejočekávanější část sezóny se připravil také hradecký fanshop. Ten si připravil speciální kolekci právě k play off. Pokud tedy chcete být dobře vidět a hlavně slyšet, neváhejte se ve stánku zastavit.

Uvidíme se v pondělí na značkách!

Sestavy z minulého utkání


Čiliak – Baranka, O. Němec, Gulaši, Michálek, Štencel, Bartejs, Mikyska – Zaťovič, Holík, P. Kratochvíl – Plášek, Hruška, Orsava – Dočekal, Čermák, Vondráček – Mallet, Kusko, Köhler.