Aktuální zprávy z klubu
so 13.4.2019 | Jan Vavřina

Mountfield HK se potřetí v řadě kvalifikoval do Ligy mistrů

Stejně jako v předchozích dvou sezónách, i v té následující se hradecký Mountfield dostal do Champions Hockey League. Pro letošní ročník došlo ke změně ve způsobu kvalifikace do CHL, Východočechům do ní dopomohlo čtvrté místo po základní části a také vypadnutí Komety Brno z play off. Příznivci Lvů se tak mohou těšit na to, že pod Bílou věží uvidí další atraktivní soupeře.

Vloni se Mountfield HK kvalifikoval do Ligy mistrů coby poražený semifinalista, letos jako čtvrtý nejlepší tým po základní části. Podle koeficientu budou hrát CHL v sezóně 2019/20 čtyři české kluby – vítěz play off a první tři týmy po základní části. Pokud se stane mistrem Tipsport extraligy jeden z již kvalifikovaných týmů, posouvá se vstupenka do soutěže na další mančaft v tabulce po základní části, a tím je Hradec Králové!

Do východočeské metropole tak dorazí další zajímavé zahraniční týmy. V sezóně 2017/18 to byly finské Turku, britský Nottingham a švýcarský Bern, o rok později německý Norimberk, francouzský Rouen a finské Oulu. Kdo to bude tentokrát, se všichni dozvědí během mistrovství světa v Bratislavě, kde 22. května proběhne los základních skupin.