Aktuální zprávy z klubu
pá 7.6.2019 | Redakce

Derby i soupeři z KHL. Hradec čeká dvojice letních turnajů

Kromě Ligy mistrů se mohou hradečtí fanoušci v létě těšit i na další atraktivní soupeře z různých koutů Evropy i světa, ale také dvě východočeská derby. V srpnu totiž klub uspořádá čtvrtý ročník Mountfield Cupu a vzápětí se poprvé zúčastní i Memoriálu Zbyňka Kusého. Většinu utkání odehraje Hradec na domácím stadionu!

Tradice Mountfield Cupu vznikla pod Bílou věží v roce 2016. V prvních dvou ročnících se z prvenství radoval pořadatelský Hradec Králové, loni pak pražská Sparta. Součástí všech turnajů bylo derby s Pardubicemi, které nebude chybět ani ve čtvrtém ročníku.

Po Omsku, Ufě, reprezentaci Jižní Koreje či Davosu letos dorazí dva noví atraktivní soupeři – účastník Kontinentální ligy Spartak Moskva a také Slovan Bratislava, jenž hrál KHL do právě skončené sezony a nyní se vrací do slovenské extraligy.

Turnaj se bude konat od neděle 4. do středy 7. srpna. Přesný rozpis zápasů se ještě připravuje, už teď je ale jasné, že úterý bude volným dnem. Pět se šesti duelů se odehraje v Hradci Králové, pouze utkání Dynama proti jednomu ze zahraničních celků 5. srpna v Pardubicích. Program jako vždy uzavře východočeské derby.

Ještě během přípravy na novou extraligovou sezonu ale dojde mezi rivaly na odvetný souboj. Mountfield HK totiž přijal pozvánku na druhý ročník Memoriálu Zbyňka Kusého, který má podobně prestižní obsazení, ale ještě o dva týmy navíc.

Šest účastníků bude rozděleno do dvou skupin. Hradec Králové zahájí turnaj v pondělí 12. srpna na svém stadionu utkáním proti ruskému Amuru Chabarovsk, v úterý pak vyzve v Pardubicích domácí tým. Ve druhé skupině se potkají Orli Znojmo z rakouské EBEL, slovenské Košice s trenérem Peterem Draisaitlem a další tým z KHL Admiral Vladivostok.

Podle výsledků ve skupině pak každé mužstvo čeká ještě souboj o konečné umístění. Ať už se Hradečtí dostanou do finále, nebo budou hrát o třetí či páté místo, tento zápas přivítají v pátek 16. srpna ve své ČPP Aréně.

Program Memoriálu Zbyňka Kusého

Datum Sk. Domácí Hosté Čas Místo
po 12. 8. 2019 A Mountfield HK Amur Chabarovsk 18:00 HK
út 13. 8. 2019 B Admiral Vladivostok Orli Znojmo 15:00 PCE
A HC Dynamo Pardubice Mountfield HK 19:00 PCE
st 14. 8. 2019 B HC Košice Admiral Vladivostok 15:00 PCE
A HC Dynamo Pardubice Amur Chabarovsk 19:00 PCE
čt 15. 8. 2019 B Orli Znojmo HC Košice 19:00 PCE
pá 16. 8. 2019 O um. Amur Chabarovsk ? 15:00 PCE
Mountfield HK ? 18:00 HK
HC Dynamo Pardubice ? 19:00 PCE