Fanoušci
so 8.6.2019 | Natálie Fišerová

Autogramiáda i koupel. Junioři rozdávali úsměvy na Dni Vody

Na Eliščině nábřeží v Hradci Králové se v pátek konal Den Vody, díky skvělému počasí přilákal spoustu návštěvníků. Ti mohli zavítat ke stánku Mountfieldu, kde se jim od 16 hodin podepisovali čtyři hradečtí junioři – Petr Poppel, Jakub Naar, Daniel Šedivý a Vojtěch Síla. Poté už přišel na řadu oblíbený běh přes Trubačovu lávku, který ani jeden z hokejistů neabsolvoval v suchém triku.

Pro všechny hradecké juniory bylo podepisování fanouškům novou záležitostí. „Je to super pocit, podepíšeme jim kartičky nebo kšiltovky. Je hezké udělat radost dětem, které o to stojí,“ vypráví o své nové zkušenosti mladý bek Jakub Naar. K celé akci se vyjádřil i útočník Daniel Šedivý. „Jsem rád, že jsem tady mohl být. Je hezké, když se na vás někdo usměje a víte, že jste udělali dobrou věc.“


Premiérový běh přes Trubačovu lávku, která je natažena přes oba břehy Labe, byl pro aktéry docela náročný. „Myslel jsem si, že to bude lehčí, když jsem měl lávku ještě suchou. Ale opak byl pravdou, asi čtyřikrát jsem spadl,“ potvrzuje nelehký úkol Naar. Šedivý běžel z čtveřice jako poslední, a tak měl možnost od spoluhráčů odsledovat taktiku. „Koukal jsem se na kluky a zasmál se, ale nějak mi to nepomohlo. Taky jsem tam spadl, rovnováha je na tom nejtěžší,“ vysvětluje talentovaný forvard.

Letní přípravu aktuálně podstupují i hradečtí junioři, kteří jsou také za její polovinou. „Je velmi náročná, ale musíme ji snášet. Osobně mám nejméně rád dlouhé kondiční běhy,“ prozrazuje sedmnáctiletý Daniel Šedivý. O dřině při letní přípravě vypráví i Jakub Naar. „Každý ji nemá rád, ale je potřeba, je to součást hokejové přípravy,“ uvědomuje si její důležitost východočeský obránce.

Oba musejí makat naplno, aby se co nejlépe nachystali na svou druhou sezonu v juniorce. Ale jako všichni hokejisté v jejich věku mají i další vyhlídky. „Chtěl bych se probojovat do áčka, zkusit si aspoň jeden zápas a vědět, jaký je to pocit být na ledě třeba s Radkem Smoleňákem,“ popisuje svůj sen Jakub Naar, který má čerstvě ve sbírce zlato z Evropského olympijského festivalu mládeže. „Do A-mužstva bych se chtěl určitě podívat, ale vím, že mě čeká ještě dlouhá cesta,“ potvrzuje náročný úkol nadějný útočník Daniel Šedivý.

Fotogalerie