Aktuální zprávy z klubu
út 11.6.2019 | Redakce | Foto: Ronald Hansel / Juniorský hokej

13 Hradečáků na repre akce, Krátoška pokračuje u dvacítky

Že hradeckému hokeji vyrůstá kvalitní podhoubí? O tom svědčí také nominace na úvodní akce mládežnických reprezentačních týmů v začínajícím ročníku 2019/20. Národní dres obleče celkem třináct hráčů Mountfieldu a dalších pět bude čekat na povolání mezi náhradníky!

Úplně prvním výběrem, který se sešel na společné akci, je reprezentace do 20 let. Přípravu s vrcholem v podobě domácího mistrovství světa v Ostravě a Třinci startuje nejstarší mládežnický tým velkým soustředěním pro 44 hokejistů v Jihlavě od pondělí 10. do pátku 14. června.

Na druhé ploše Horáckého zimního stadionu i v posilovně se potí také dva hokejisté Mountfieldu. Byť oba mají vyřízené hostování do prvoligových klubů – brankář Daniel Dvořák se na novou sezonu připravuje v Prostějově a obránce Miroslav Kukla v Litoměřicích. Pro začátek budou usilovat o nominaci na přípravné zápasy proti Finsku a Švýcarsku, které odehraje dvacítka ve finském sportovním areálu Vierumäki koncem července.

Stejně jako v loňské sezóně pak v realizačním týmu figuruje Aleš Krátoška. Asistent trenéra Tomáše Martince u hradeckého A-mužstva bude tuto pozici zastávat i v začínajícím ročníku reprezentace, a to po boku hlavního kouče Václava Varadi a druhého asistenta Patrika Eliáše.


Národní tým do 18 let čeká první ze dvou vrcholů sezóny tradičně už v srpnu. Řeč je o Hlinka Grezky Cupu, jenž po dvou letech opět uspořádá Česká republika, a to v Břeclavi a Piešťanech. V nominaci na úvodní kemp od 22. do 27. června v Rokycanech se na hradecké hráče nedostalo, ale mezi náhradníky jich figuruje rovnou pět – obránci Tomáš Perička a Jakub Naar a také útočníci Martin Janda, Kryštof Lang a Jaroslav Kašpar. Dočkají se své šance?

Silná stopa medailových ročníků hradeckého dorostu

Zato ve dvou nejmladších výběrech bude mít Hradec Králové stopu obrovskou, dokonce největší ze všech klubů! Reprezentace U17 i U16 se budou shodně chystat nejprve mezi 13. a 16. červnem v Třemošné u Plzně a následně mezi 22. a 25. červnem v Ostravě-Porubě, tedy na druhém konci republiky.

Co se týče sedmnáctky, barvy Mountfieldu budou v Třemošné zastupovat zadák Matěj Pinkas a forvardi Petr Moravec s Lukášem Pajerem. V Ostravě potom bek Marek Pelda a útočníci Matyáš Budina se Šimonem Marhou.

Ti všichni se potkají se svými mladšími kolegy ze šestnáctky. U zahájení reprezentační kariéry českého ročníku 2004 nebudou scházet obránce Jakub Jerman (Třemošná), brankář Mario Žalčík a útočníci Jan Gaspar, Matěj Giesl a Matěj Novotný (Poruba).

Sedmnáctku čeká první zápasová akce ve druhé polovině července, kdy tradičně vyrazí k trojici přátelských utkání do Švýcarska. Šestnáctka má na programu dvojici utkání ve Finsku a turnaj v rakouském Salcburku, to všechno ale až v srpnu.