Ohlasy k zápasu
ne 1.12.2019 | Daniel Krátký, Klára Petrásková

Musíme makat pořád stejně, ví po druhé výhře v řadě Aleš Jergl

Útočník s číslem 26 dorazil pod Bílou věž z Olomouce. Utkání proti celku z Hané tak bylo pro Aleše Jergla jistě zajímavé. Už podruhé pro něj skončilo výhrou, tentokráte 2:1. Zápasu přihlížela také jeho rodina! Komu fandila? A co pětadvacetiletého útočníka trápilo po utkání? Nejen to prozradil hráč s přezdívkou "Jerglis" po druhé výhře v řadě.

Start utkání byl od obou celků poměrně pasivní, podle Aleše Jergla bylo znát, o jak důležité střetnutí se jedná. „Oba týmy věděly o co se hraje. O střed tabulky, abychom odskočili Olomouci, která je za námi, na nějaké body. To se nám podařilo,“ je šťastný forvard s olomouckou minulostí po výhře 2:1. Velkou změnou od startu sezóny prošel hradecký styl hry. „Máme nějaký systém, který se snažíme dodržovat a teď to konečně fungovalo. Nevím, jestli na sto procent, ale bylo to dobré.“

Lvi dokázali po dlouhé době vyhrát dvakrát v řadě! „Konečně jsme vyhráli dva zápasy po sobě. Doufám, že to tak půjde i dál. Musíme makat pořád stejně,“ je si vědom útočník, který však odcházel do kabiny po zápase poněkud nespokojený. „Měl jsem pár šancí, které jsem zase neproměnil. Nevím, čím to je. Pořád věřím, že se to obrátí a začne mi to tam padat jako na začátku sezóny,“ doufá kroměřížský rodák.

„V každém zápase chci dát gól a pomoci týmu k výhře.“

26 Aleš Jergl (O motivaci proti Olomouci)

Hokejisté Mountfieldu teprve podruhé v sezóně dokázali otočit zápas, ve kterém prohrávali. O třech bodech rozhodl svým únikem Matěj Chalupa. „Určitě to tým nakopne, když prohrává 0:1 a dokáže to otočit. Chajda ujel a rozhodl zápas, takže dík jde rozhodně na jeho stranu. Budu se opakovat, ale jsem fakt rád, že jsme vyhráli konečně za tři body,“ chválí pětadvacetiletý hokejista rozhodující branku svého spoluhráče.

Protože dlouhá léta působil Aleš Jergl na Hané, zůstává pro něj tento soupeř stále výjimečný. „Každý zápas proti Olomouci bude pro mě speciální, nějaké roky jsem tam působil. Jsem rád za to, že jsme vyhráli a připsali si tři body do tabulky.“ A měl tedy i o to větší motivaci? „V každém zápase chci dát gól a pomoci týmu k výhře. A jestli se hraje proti Olomouci? Asi tam nějaká větší motivace je, ale ne až taková,“ pokračuje bruslařsky velice dobře vybavený hráč.

A co bývalí spoluhráči, došlo na pořádné hecování? „S pár klukama jo, s Honzou Knotkem jsme do sebe na buly trošku rýpli. Ale to je během zápasu, po něm už jsme zase kamarádi,“ usmívá se hradecká šestadvacítka. Utkání přihlížela také rodina Aleše Jergla. Komu vlastně fandila? „Fandí určitě mně a Hradci!“ směje se. „Ale nějaké roky jsem tam působil, máme k Olomouci určitý vztah,“ dodává závěrem.