Ohlasy k zápasu
pá 14.2.2020 | Jan Brůna, Martin Stebel

Šílený zápas, ví Jakub Orsava. Chce se dostat do herní pohody

Sám strávil na východě republiky mnoho hokejových let včetně mládeže, vzpomínky na zápasy v Třinci mu však po pátku jistě značně zhořkly. Jakub Orsava znovu nechyběl v sestavě, když naskočil na křídle druhé formace, jeho tým se ale ve Slezsku vůbec neprosadil a odjel s debaklem 0:6 v zádech. I tento výsledek je ovšem podle šumperského rodáka ještě milosrdný.

Jakube, odjíždíte poraženi jasně 0:6. To je určitě velké zklamání, že?
Samozřejmě, šílený zápas... Ani jsme si nezasloužili vstřelit branku, byli jsme ve všem horší. Já sám se teď momentálně necítím úplně komfortně a asi to trošku podtrhla i ta moje tyčka, oni byli opravdu lepší.

Rozhodla především první perioda, ve které Oceláři vstřelili tři góly?
Asi jo… Řekli jsme si, že chceme začít dobře z obrany, protože jsme věděli, že na nás vletí. Po našich chybách jsme jim darovali branky a bylo to 0:3. Kdybychom dali na 1:3, možná by to ještě dopadlo jinak, ale bohužel.

Čím to vůbec, že je pro vás Třinec celkově tak nepříjemný soupeř? V celé sezóně jste mu dali jediný gól ze hry…
Mně osobně se proti Ocelářům hraje hrozně, ale na ledě je nás dvacet kluků a jeden brankář, abychom je přehráli a odvezli nějaké body. Bohužel to však vypadalo, jak to vypadalo.

„Prostě mi to teď moc nelepí, budu to muset odpracovat a zlomit to.“

32 Jakub Orsava (o svém herním rozpoložení)

Přitom vy sám jste ve WERK areně skoro doma...
Skoro jo, ale taky je to pár let. (usmívá se) Nenakoplo mě to, už bych tady chtěl někdy zažít nějaký pořádný zápas z naší strany. Prostě mi to teď moc nelepí, budu to muset odpracovat a zlomit to. Zbývá pár utkání do vypršení základní části, takže se musím připravit na konec sezóny a určitě to všechno vypilovat.

Trenér Růžička byl po zápase dlouho v šatně, bylo tam velké dusno?
Jo, něco nám k tomu řekl, ale myslím si, že my hráči v kabině víme, jak jsme hráli. Skóre je ještě milosrdné, když si vezmu, jak naše hra vypadala. To budeme muset rozhodně zlepšit, jinak už bychom nevyhráli ani jedno utkání.

Příští duel vás čeká v Brně, takže pro vás dvojnásobně prestižní, viďte?
Ano, jestli ale budeme hrát v úterý jako v Třinci, tak ne. Doufám, že to bude o sto procent lepší, protože jestli přijedeme na Kometu s takovým výkonem, vypráskají nás jako v pátek. To by určitě nebylo dobře, takže musíme potrénovat a jet do Brna s tím, že tam urveme body za každou cenu.