Fanoušci
st 17.6.2020 | Daniel Krátký

Prohra v kopačkách, Lvi po letech nestačili na Nový Hradec

Hradečtí Lvi si již po několikáté zpříjemnili letní přípravu fotbalovým utkáním s Novým Hradcem. Po čtyřech výhrách nad tímto soupeřem však přišla porážka 1:3, ani v následných pokutových kopech nemířili hokejisté do černého. Jejich pokusy létaly opravdu všude. Po samotném utkání následovala autogramiáda takřka kompletního A-mužstva Mountfieldu. Fanoušci si tak rozhodně přišli na své.

FC Nový Hradec Králové – Mountfield HK 3:1 (1:1)

Branky: 21. Pejchal, 44. Přiklopil, 63. Mihulka – 14. Síla.

Sestava FC Nový Hradec Králové: Sedláček – David, Bonhard, Páter, Černý, Pejchal, Novák, Neppl, Kotouček, F. Linder, Hozák, Mihulka, Berger, Ležík, J. Linder, Lorenc, Benák, Přiklopil, Karel, Mareš, Šmíd, Šanda, P. Vopálka.
Sestava Mountfield HK: Smoleňák, R. Pavlík – Šalda, Muška, Jergl, Tvrdík, Žejdl, Čáp, Chalupa, Gaspar, Borovec, Síla, Poppel, Morong, Kukla.
Rozhodčí: Šob – Haleš, Štosek.

Více než tři měsíce neměli hradečtí fanoušci možnost vidět své hokejisty v akci. V úterý tomu tak poprvé bylo: Mountfield HK totiž zavítal k přátelskému fotbalovému utkání na hřiště FC Nový Hradec Králové, hrající I. B třídu. Střetnutí hrané 2×30 minut odstartovalo, před zhruba pěti sty diváky, v 17:00 čestným výkopem senátora Jaroslava Malého, který daroval domácímu klubu míče.

Jako první se trefili hokejisté, když nováček v hradeckém A-mužstvu Vojtěch Síla individuálně prošel po pravém křídle a po rychlé kombinaci se spoluhráčem zakončil perfektní akci. A to jak jinak než blafákem. Jenže to už bylo od Mountfieldu vše, domácí nejprve do poločasu srovnali zásluhou Jana Pejchala. Na druhou půli vyslali trenéři fotbalistů na hřiště mladou krev a bylo to znát. O obrat se totiž postaral Martin Přiklopil. Velký tlak a honbu hokejistů za vyrovnáním utnul v samotném závěru mače Tomáš Mihulka, jenž využil toho, že Radovan Pavlík, jakožto brankář, vyrazil na hrot.

Vojtěch Síla o fotbale na Novém Hradci

⚽ Vojta Síla byl jediným úspěšným střelcem Mountfiledu HK v přátelském utkání na Novém Hradci. Jeho trefa po krásné individuální akci k vítězství nestačila, radost přítomným fanouškům ale udělala 🙂

Zveřejnil(a) Mountfield HK dne Čtvrtek 18. června 2020


Jedním z hokejistů, který si zápas v kopačkách rozhodně užil, byl Aleš Jergl, jenž bavil přítomné publikum nejenom svým výkonem. „Bylo to super, mám fotbal rád. Když jsem byl mladší, tak jsem v Kroměříži hrával. Fotbal je jako doplňkový sport ideál, akorát musí člověk dávat pozor, aby si něco neudělal nebo nenatáhl, aby mohl být na ledě v pohodě,“ svěřuje se jeden z nejproduktivnějších Lvů v loňském extraligovém ročníku.

Po několika výhrách hokejistů v řadě však tentokráte uspěl Nový Hradec. V čem viděl důvody konce této úspěšné série rodák z Kroměříže? „Chyběly nám góly,“ vyhrkne s úsměvem. Poté však zvážní. „Ti kluci trénují podobně jako my, dá se říct skoro každý den, takže hrají pořád s balónem a byli lepší,“ uznává hradecká šestadvacítka, která mimořádně oblékla fotbalový dres s číslem čtyři.

V prvním poločase se v brance Mountfieldu představil Radek Smoleňák, který předvedl několik výborných výběhů. Ve druhém poločase ho nahradil Radovan Pavlík, který i z pozice strážce svatyně prokázal své ofenzivní choutky, když přeběhl sám celé hřiště a následně servíroval svým spoluhráčům míč do vápna. „Škoda, ještě tomu chyběl gól. Ale proběhl to výborně, on je takový malý sprinter,“ uznává Aleš Jergl svého spoluhráče.

Po utkání následovala ještě velká autogramiáda takřka kompletního A-mužstva, na kterou čekalo zhruba pět stovek fanoušků a fanynek. „Autogramiáda je vždycky super, přišla spousta lidí. Rádi jsme se jim podepsali, bylo to opravdu moc fajn,“ uzavírá 181 centimetrů vysoký křídelník úterní podvečerní událost.

Fotogalerie