Aktuální zprávy z klubu
čt 18.6.2020 | Adam Kodet, Jan Vavřina

A-tým i mládežníci si vyzkoušeli trénink v Gladiator Race Aréně

V posledních letech jsou velmi populární a oblíbené závody typu Gladiator Race, kde člověk za běhu překonává různé překážky v poměrně drsných podmínkách. V Hradci Králové u Stříbrného rybníka proto vznikla tréninková Gladiator Race Arena a trénink v ní si během letní přípravy vyzkoušel jak seniorský tým Mountfieldu HK, tak ty mládežnické.

Gladiator Race Arena sídlí v rekreačním areále na Stříbrném rybníce a skýtá tak ideální podmínky pro trénink na samotné závody. Překážky jsou situovány v lese, na louce i u vody, tak aby co nejlépe simulovaly samotné závody. Jejich různorodost je ideálním zpestřením letní přípravy hokejistů, a tak se není co divit, že Arénu využívají jak zástupci hradeckého áčka, tak i mládež.

Hlavní trenér juniorů Aleš Krátoška si zařazení tohoto typu činnosti do letní přípravy pochvaloval, stejně jako jeho svěřenci. „Když nám klub poskytl možnost si Gladiator Arénu vyzkoušet, hned jsme to přivítali. Kluci se na to těšili, většina z nich tam byla poprvé a byli z toho opravdu nadšení,“ pochvaluje si. „Pro hráče to bylo velmi dobré zpestření letní přípravy. Je to nabourání týdenního stereotypu a určitě to splnilo svůj účel,“ pěje chválu na účet sportoviště.

Zároveň kvituje, že pracovníci Arény vymysleli mladým Lvům i program. „Kluci, kteří tam obsluhovali, vše postavili juniorce přímo na míru,“ potvrzuje staronový kouč juniorů. A zatímco některým hráčům tento typ tréninku seděl, některým činil hlavně ze začátku nemalé potíže. „ U některých hráčů jsme viděli, že se rychle umí přizpůsobit nové situaci a rychle reagovat. Některé skupiny se tam zase dost motaly a nedokázaly si vzájemně poradit a komunikovat,“ poukazuje trenér na fakt, že trénink sloužil i jako utužování kolektivu a nácvik vzájemné spolupráce v týmu.

HC MOUNTFIELD HRADEC KRÁLOVÉ v Gladiator Race Arena 💪 🏊‍♂️ Mountfield HK

Zveřejnil(a) Gladiator Race dne Středa 17. června 2020


Bohumil Jank: Nejraději se brodím bahnem

Staronová tvář v Mountfieldu HK Bohumil Jank má se závody Gladiator Race osobní zkušenosti. „Mám to vždy na zpestření letní přípravy, první závod jsem běžel před šesti lety v Holicích. Od té doby se mi to zalíbilo, protože je to trochu jiný druh přípravy a trénování,“ vysvětluje známý tvrďák. Kolik takových akcí během náročné hokejové sezóny stihne? „Každý rok to vychází na jeden nebo dva závody, celkově jsem jich už běžel asi osm nebo devět,“ prozrazuje.

Jihočeský rodák tedy moc dobře ví, jaká úskalí jednotlivé závody mohou skýtat. „Každý rok se vymýšlí nové a nové překážky, takže mě vždy něco překvapí. V Gladiátor Aréně byly všechny překážky suché, v závodě je většina překážek mokrých nebo jsou od bahna a hůř se pak překonávají,“ upozorňuje řízný bek. A jaký typ překážek má nejraději? „Nejradši mám, když se musím brodit bahnem. Většinou se ale nepouštím do velkých akcí, abych se nezranil,“ usmívá se bývalý reprezentační zadák.

Zařazení podobného typu tréninku do letní přípravy stejně jako Aleš Krátoška vítá. „Je to zpříjemnění, jiný druh tréninku. Člověk nemusí zvedat činky nebo běhat na Milíř. Na většině překážek se pracuje s vlastní vahou, je to i o hbitosti a chytrosti,“ vyjmenovává klady pobytu v Gladiator Race Aréně. Celý A-tým se navíc stmelil při vzájemných soutěžích. „Měli jsme pár skupinek a soutěžili jsme proti sobě, takže tam padlo i nějaké hecování a emoce,“ směje se stokilový pořízek.

Fotogalerie