Aktuální zprávy z klubu
út 20.10.2020 | Jan Vavřina

A-tým se vrátil k tréninku. Na led pojede do Německa!

Zpátky v akci! A-tým Mountfieldu HK zahájil po absolvování karantény společné tréninky, které se odehrávají ve vnějších prostorách ČPP Arény. Mužstvo rozdělené do skupin polykalo první dávky v pondělí, další budou následovat. V pátek pak vyrazí hradecká družina na západ Čech na víkendové soustředění, odkud bude dojíždět trénovat na ledovou plochu v Německu.

Ve třetím říjnovém týdnu skončila členům A-týmu Mountfieldu HK povinná karanténa, hned po ní se hráči začali chystat individuálně na pokračování přípravy. Ta odstartovala pondělním tréninkem ve venkovních prostorách ČPP Arény, kde vyrostl prostorný zčásti otevřený stan, který slouží jako improvizovaná posilovna a je možné v něm provizorně udržovat teplotu.

Jeho smysl se projevil hned v úterý ráno, kdy teploměr ukazoval jen několik stupňů nad nulou. Místo plánovaných schodů tak zůstalo mužstvo pod vedením kondičního kouče Michala Tvrdíka právě ve stanu, kde byl pro hráče připraven kruhový trénink. Ve stejném režimu se bude pokračovat také ve středu, ve čtvrtek budou mít hráči volno.

V závěru týdne totiž čeká partu Vladimíra Růžičky přesun na Boží Dar, kde absolvuje víkendové soustředění. S ním jsou spojeny také tréninkové jednotky na ledě, a to v sousedním Německu.

Důvody tohoto rozhodnutí prozrazuje generální manažer Aleš Kmoníček. „Všichni v klubu víme, že hráči potřebují na led. V rámci karantény jsme byli víc než dva týdny bez něj, a to je dlouhá doba. Naší společnou snahou je sehnat takové tréninkové plochy, kde se hráči mohou připravovat na pokračování sezóny,“ říká.

Hokejisty čeká v Německu celkem pět jednotek na ledě – jedna v pátek, v sobotu a neděli pak po dvou. Tým bude ubytován v České republice, před tréninkem se přesune do Německa a po jeho skončení zase zpátky. Ve hře však bylo více variant, proč se klub rozhodl zrovna pro tuto? „Měli jsme předjednanou například Dobříš, kde je nekrytý zimní stadion. Problém je však v tom, že se tam nedá nikde převléknout tak, abychom dodrželi veškerá nařízení. Neumím si představit, že by hráči dojížděli dvě a půl hodiny ve výstroji tam a poté zpocení zase zpátky. Proto jsme se v tuto chvíli rozhodli pro německou variantu,“ pokračuje.

„Jestli máme začít hrát extraligový hokej, tak hráči potřebují být na ledě.“

Vladimír Růžička (o nutnosti trénovat na ledové ploše)

S ní je spokojen také hlavní trenér Vladimír Růžička, který tuto možnost s radostí přivítal. „Je to pro nás určitě dobrá zpráva, jsme za to rádi. Chtěli bychom poděkovat vedení klubu, že nám to umožnilo, protože tady se trénovat nedá. A jestli máme začít hrát extraligový hokej, tak hráči potřebují být na ledě. Bez tréninku najednou hrát nejde, kluci musí být připravení,“ je si vědom zkušený kouč.

K tréninkům na ledě přibydou také další v posilovně, půjde tak o velice náročné tři dny. „Tréninky budou zaměřené hodně na bruslení a spolupráci. Tím, že bude během takto krátké doby pět jednotek na ledě, tak tam zapojíme i taktické věci, na kterých jsme pracovali do doby, než nám tady všechno zavřeli,“ dodává šéf hradecké střídačky.

Pro vstup na území vybraných spolkových zemí Německa je vyžadováno potvrzení o negativním testu na Covid-19, ne však v případě osob, jejichž pobyt na spolkovém území trvá méně než 24 hodin, což je právě případ královéhradeckých hokejistů.

Program na tento týden je tak znám, další dny se budou vyvíjet podle generálního manažera dle aktuální situace. „Zatím nemáme moc velkou představu, jak to bude vypadat příští týden. Netušíme, jestli dojde k nějakému uvolnění nebo naopak zpřísnění vládních nařízení. Podle toho budeme plánovat program na další dny.“ Klub má vytipovaný také stadion v Polsku, který umožňuje trénovat jednorázově. „Této možnosti bychom případně využili příští týden – uvidíme, jaká bude situace,“ dodává Aleš Kmoníček.

Fotogalerie