Fanoušci
st 1.12.2021 | Klub

Advent s sebou přináší dobré skutky. A tím pádem i Skóruj pro...

Začátek prosince i první sníh znamenají, že je tady advent a blíží se Vánoce. A taky, že opět startuje charitativní projekt Mountfieldu HK Skóruj pro... Doposud se pro 17 dětí vybralo 599 500 Kč, další příspěvek tak překročí skvělou sumu 600 000 Kč. Ale hradecké ambice jsou i letos vysoké a snahou všech bude přispět co nejvíce hendikepovaným dětem. Jako první se pomoci dočká dvouletá Natálka.

Také šestý ročník je postaven na stejných základech, na které jsou fanoušci zvyklí z předchozích let – hráči znovu budou skórovat, fanoušci rezervovat puky a všichni společně pomáhat. Drobné změny ale přece jen nastaly, a to s ohledem na současnou situaci, kdy na stadiony může jen omezený počet fanoušků.

Jaký je tedy princip celé akce? Za každý gól, který vsítí hráči Mountfieldu HK v Tipsport extralize, bude vystaven jeden speciální puk obsahující logo akce, logo klubu, popis zápasu a vlastnoruční podpis střelce branky. Daný puk můžete minimálně za 1 000 Kč získat, přičemž celá částka půjde na konto daného dítěte. Stejně jako během posledního play off, i letos může dárce sám určit, jakou částkou chce přispět. Minimum však zůstává nadále 1000 Kč.

Kolik peněz obdarovaný obdrží, záleží tedy na hráčích A-týmu (kolik dají branek) a na fanoušcích (kolik puků si pořídí a za jakou hodnotu). Platí přitom jednoduchá rovnice 1 gól = 1 puk = minimálně 1 000 Kč. Svou měrou přispěje potřebným znovu také kabina A-mužstva, ta přidá 5 000 Kč!

A odměna pro vás? Kromě unikátního pamětního puku opatřeného vlastnoručním podpisem skórujícího hráče obdrží každý dárce, až to situace dovolí, dvě vstupenky na hokej. Kromě toho také plakát všech dárců s A-týmem, podepsaný celou hradeckou kabinou. Hlavní odměnou je ale pomoc dítěti, které to opravdu potřebuje.

Skóruj pro Natálku » mountfieldhk.cz/skorujpro

V předchozích sezónách rozebrali příznivci nejen hradeckého hokeje všechny vystavené puky do jednoho. V ročníku 2016/17 vynesla charitativní akce Skóruj pro... pěti dětem – Fandovi, Pepíkovi, Vojtovi, Radimovi a Matějovi – celkem 157 tisíc korun. O rok později se dočkaly tři nemocné děti – Péťa, Ella a Janička – dohromady 88 tisíc korun. Během ročníku 2018/19 jsme skórovali pro Marušku, Davídka, Laurinku a Matyáška a přispěli celkovými 181 tisíci korun. Rok poté zase pro Davida, Kubu, Patrika a Viktorku dohromady 136 tisíci korun, během loňského play off ještě pro Sašu 37 500 korun.

Suma sumárum vyneslo Skóruj pro... během 5 let 17 dětem 599 500 korun. A tím nekončíme!

Příběh Natálky Kapsdorferové

Natálka se narodila téměř 4 týdny před plánovaným termínem z důvodu předčasného odtoku plodové vody. Porod proběhl bez komplikací. V porodnici prodělala Natálka novorozeneckou žloutenku, ale navíc ji doprovázely třesy horních končetin. Postupem času přestala po motorické stránce stíhat své vrstevníky. Po svých prvních narozeninách začala Natálka s celkovou rehabilitací.

V 18 měsících podstoupila kompletní neurologické vyšetření včetně magnetické rezonance. Tehdy se rodičům život otočil vzhůru nohama. Lékaři diagnostikovali Natálce DMO (dětskou mozkovou obrnu), konkrétně spastickou diparézu. Příčina tohoto onemocnění je zatím jedna velká neznámá. Nyní Natálka pravidelně dochází na rehabilitace, hipoterapii i na různá neurorehabilitační cvičení, řadu z nich si ale rodiče musí financovat sami. Zatím Natálka samostatně nechodí, ale všichni věříme, že jednou to zvládne.

Finanční částku z charitativní akce by rodina využila na nákup rehabilitačních pomůcek, rehabilitace a hipoterapii