Ohlasy k zápasu
čt 27.8.2020 | Jan Brůna, Jan Vavřina | Foto: Lukáš Filipec / HC Oceláři Třinec

Chtěli jsme zlepšit hru, říká Filip Pavlík. Jak se mu líbil turnaj?

Sám strávil v Třinci několik let včetně mládeže, nyní se však jeho bývalý klub postaral o vyřazení Lvů z play off letního turnaje. Filip Pavlík nastoupil na ledě Ocelářů již tradičně ve dvojici s Radimem Šaldou a kromě plnění povinností obránce se dostal i k úspěšnému zakončení, když zvyšoval na 2:1. Jak hodnotí výhru, předsezónní turnaj a co říká na časté tresty?

Filipe, s čím jste do Třince vlastně jeli? Po prvním zápase bylo přeci jen téměř jasné, že si Oceláři postup pohlídají.
Jeli jsme tam s tím, abychom vyhráli a zaměřili se na to, co se nám nedařilo. Chtěli jsme odčinit porážku a hlavně zlepšit hru. To se nám, myslím, povedlo – byly tam dobré věci, na které jsme se zaměřovali, a ve hře se to objevilo, takže to bereme pozitivně. Asi k něčemu byl i návrat k původnímu složení, vyhráli jsme a to je hlavní.

Již několik zápasů se potýkáte s častými tresty. Na tom je asi třeba zapracovat, že?
S tím máme teď docela problém, že máme hodně vylučovaných. Měli jsme tam některé blbé fauly. Nevím, jak si to vysvětlit, musíme to zlepšit. S tím hrát nemůžeme, protože bychom mohli lehce prohrávat zápasy. Řekli jsme si, že to prostě takhle dál nejde; je toho moc a pak jsou někteří hráči hodně vytížení. Kluci, kteří oslabení moc nehrají, tam zase čekají, než to odběhne.

Co říkáte na svůj gól? Na obránce jste se dostal do poměrně netradiční pozice.
Takový trošku s náhodou… Kevin (Klíma) nějak střílel, odrazilo se to a já jsem to dvakrát prostrčil. Asi tam byl gólman blbě naskládaný, ani nevím, kudy to vlastně prošlo. Nikdo u té tyče nebyl a nějak jsem se tam dostal (směje se).

„Do začátku ligy je dlouhá doba a bez zápasů to nepůjde, takže určitě ještě něco budeme hrát.“

#45 Filip Pavlík (o přátelských duelech)

Jak se vám vůbec letní turnaj zamlouvá? Nebo byste raději bral klasické přáteláky?
Samozřejmě se o něco hraje, takže to je vždycky lepší, když je tam chuť turnaj vyhrát. Takže já to hodnotím dobře a myslím, že se to všem zamlouvá – je to něco jinačího, než co bylo doposud, a takové zpestření.

Pro vás však play off Generali Česká Cupu skončilo. Už znáte další program, co se týče utkání?
To zatím nevíme, ale myslím si, že do toho něco vložíme nebo nám to trenéři připraví. Do začátku ligy je dlouhá doba a bez zápasů to nepůjde, takže určitě ještě něco budeme hrát.

Jak sledujete aktuální dění ohledně startu extraligy?
Ani to moc nesleduju, protože už toho je dost a všichni něco píšou… Vím, že se má začít v původním termínu a myslím si, že je to dobře. Nemá smysl něco odkládat dál, začal bych tak, jak se má. Na ligu se těší všichni – ostré zápasy a sezóna jsou důvod, proč to hrajeme.