Žáci
st 15.9.2021 | Ivo Müller, redakce

Další triumf 5. třídy. Na turnaji v Přerově získala Lvíčata zlato

Hráči 5. třídy (ročník 2011) se pod vedením trenéra Petra Luštince zúčastnili v první polovině září silně obsazeného dvoudenního turnaje na ledě hokejového klubu ZUBR Přerov. A vedli si skvěle, z Moravy přivezli pohár za první místo a zlaté medaile!

Turnaje se zúčastnilo 6 mužstev (HC Kometa Brno, Bílí Tygři Liberec, Orli Znojmo, HC Frýdek-Místek, Mountfield HK a domácí HC ZUBR Přerov). Hradečtí Lvi první hrací den odehráli tři náročná utkání. Nejdříve nastoupili proti týmu Liberce, který přebruslili a porazili 8:1. Tímto výsledkem ukázali ostatním týmům, že na tento turnaj přijeli odhodláni pouze vyhrávat.

Druhým velmi těžkým soupeřem byla obávaná Kometa Brno, která rychle vedla nad týmem Mountfieldu 4:1. Po neuvěřitelném obratu, kdy kluci dřeli, bruslili a důsledně plnili pokyny svého kouče, nakonec Kometu udolali 5:4, a získali si svojí bojovností respekt všech zúčastněných týmů i diváků.

Na závěr prvního dne odehráli hezké utkání s domácími borci z Přerova s výsledkem 9:2 pro hradecké borce. Po tomto zápase se všichni odebrali na hotelové pokoje a celkem nečekaně v klidu a brzy se uložili k odpočinku.

Druhý den dopoledne čekal na Východočechy nejobávanější soupeř – Orli Znojmo, který dosud rozdával svým soupeřům dvouciferné nadílky gólů. Bylo jasné, že se utkají dva adepti na celkové vítězství. Kouč Petr Luštinec se projevil jako opravdový stratég a připravil kluky na soupeře tak, že ti bez jakéhokoliv respektu vlétli na soupeře a po první třetině vedli 3:1. V dalších částech Orlům naložili další góly a celkově zvítězili 8:3. Na tomto výsledku měl obrovský podíl i gólman Ondra Čtvrtečka, který svými zákroky přiváděl soupeře k naprostému zoufalství. Hradečtí Lvi si tímto výsledkem zaslouženě zajistili celkové vítězství v turnaji.

Celkové pořadí na turnaji:

1. Mountfield HK
2. Orli Znojmo
3. Bílí Tygři Liberec
4. HC Kometa Brno
5. HC Frýdek-Místek
6. HC ZUBR Přerov