Tiskové zprávy
st 3.11.2021 | Daniel Krátký, Jan Vavřina

Do organizace se vrací Patrik Miškář. Bude k dispozici i pro Kolín

Pětadvacetiletý odchovanec královéhradeckého hokeje Patrik Miškář se po předčasném konci hostování bez souhlasu mateřského klubu v karlovarské Energii vrací zpět do organizace Mountfieldu HK. Útočník se zajímavými parametry by měl působit v partnerském Kolíně, v případě kvalitních výkonů má však otevřené dveře i do hradeckého prvního týmu.

Hráč s 99 starty v Tipsport extralize nedostával v nejvyšší soutěži v ročníku 2021/22 tolik prostoru, a tak se vrátil zpět do mateřského celku – Mountfieldu HK. Tomu pomůže v první řadě zejména skrze partnerský SC Kolín, kterému by měl pomoci k udržení prvoligové příslušnosti.

„Příchod Patrika jsme řešili od pondělí a dnes to konečně dotáhli do zdárného konce. Patrik by měl hned nastoupit v Kolíně a jeho další využití bude záviset zejména na jeho výkonech. Každopádně jsme rádi, že máme zpět jednoho z našich odchovanců a věříme, že Patrik postupně naváže na své výkony v loňské Chance lize, kde patřil k nejlepším útočníkům,“ komentuje generální manažer Aleš Kmoníček návrat hráče, který vloni posbíral ve druhé nejvyšší soutěži 64 bodů v 46 utkáních.

Profil Patrika Miškáře

Od mala produktivní hokejista se narodil 29. března 1996 v Hořicích, svůj hokejový život spojil zejména s Hradcem Králové. Pod Bílou věží udělal první hokejové krůčky a prošel všemi mládežnickými kategoriemi.

V sezóně 2014/15 pomohl juniorce k postupu mezi elitu, když si v 1. lize připsal 35 bodů (14+21) ve 34 utkáních, další dva body přidal v úspěšné baráži. V nejvyšší soutěži na svých útočných choutkách neubral, naopak. Výsledkem bylo celkem 54 bodů (25+29) ve 43 duelech a logická pozvánka do A-týmu Mountfieldu HK, za ten debutoval 26. února 2016 na zlínském ledě. Ještě v téže sezóně stihl dalších 6 duelů v extraligovém play off.

Následující roky pendloval urostlý forvard mezi Mountfieldem a prvoligovými Litoměřicemi, v ročníku 2019/20 oblékl v rámci hostování také dres Kadaně nebo Prostějova. Kromě hradeckého A-týmu na sebe výrazně upoutal v sezóně 2020/21 v barvách Stadionu Litoměřice. Ve 34 utkáních základní části posbíral 47 bodů (19+28) a stal se druhým nejproduktivnějším hráčem Chance ligy. Dalších 17 bodů pak přidal ve 12 utkáních play off.

Přišlo tak druhé laso z extraligy, tentokrát od karlovarské Energie. Za tu stihl ale jen 6 utkání a 1 bod za asistenci, více příležitostí nedostal. Domluvil se proto na návratu na východ Čech, odkud bude vypomáhat partnerskému Kolínu.

Statistiky Patrika Miškáře