Aktuální zprávy z klubu
po 4.7.2022 | Daniel Krátký

Druhý nejlepší výsledek! Hradec 18. v žebříčku evropských klubů

Již řadu let vydává francouzský server hockeyarchives.info evropský žebříček TOP 250 hokejových týmů. V něm se pravidelně umísťuje na poměrně vysokých pozicích i Mountfield HK. V nejnovějším vydání skončil východočeský celek na 18. příčce, což znamená druhý nejlepší výsledek v klubové historii.

Díky vítězství v základní části a celkově kvalitním výkonům v uplynulém ročníku Tipsport extraligy poskočil královéhradecký klub v pořadí o celých 25 pozic na 18. příčku. A to přímo za švédský celek Skellefteå AIK, čtvrtfinalistu švédské SHL a účastníka Champions Hockey League. Za sebou ale nechal Mountfield HK například švýcarský Davos, ruské Dynamo Moskva nebo finský Jokerit Helsinky.

V minulých letech patřil Mountfield do třetí či čtvrté desítky celkového pořadí, nyní vyšplhal až do elitní dvacítky. V té se již jednou umístil, a to po semifinálové sezóně 2017/18, která královéhradeckému klubu v žebříčku vynesla 17. pozici. Což znamená, že se letošní 18. příčka stala druhou nejúspěšnější v klubové historii.

V žebříčku klubů se výrazně nezlepšili jenom hokejisté Hradce Králové, na 7. pozici se vyšvihli po svém třetím titulu v řadě rovněž třinečtí Oceláři. Před Mountfield se pak z českých zástupců dostala už jen pražská Sparta, která skončila třináctá. Nejlepším evropským týmem je dle pořadí ruský Magnitogorsk.

Pořadí TOP 10 týmů v žebříčku TOP 250 klubů dle hockeyarchives.info:

1. Metallurg Magnitogorsk (Rusko, KHL), +48
2. Luleä HF (Švédsko), 0
3. Rögle BK (Švédsko), +14
4. SKA Petrohrad (Rusko, KHL), 0
5. Tappara Tampere (Finsko), +8
6. CSKA Moskva (Rusko, KHL), -5
7. HC Oceláři Třinec (Česko), +18
8. EV Zug (Švýcarsko), +18
9. Färjestad BK (Švédsko), -1
10. Eisbären Berlín (Německo), +26
18. Mountfield HK (Česko), +25

Poznámka: Čísla se znaménky za názvy klubů uvádějí změnu v pořadí oproti poslednímu žebříčku.