Aktuální zprávy z klubu
pá 12.11.2021 | Jan Vavřina | Foto: Věra Václavková / Draci Pars Šumperk

Důraz do defenzívy. Hradec i Kolín mohou využít Luku Zorka

Mountfield HK se ve spolupráci s partnerským SC Kolín neustále poohlíží po možnosti zkvalitnění svých kádrů, přivedly proto do organizace slovinského zadáka Luku Zorka. 194 cm vysoký a téměř metrák vážící bek nastupoval doposud v prvoligové Kadani, po jejím konci v Chance lize se přesouvá do východních, respektive středních Čech.

Čtyřiadvacetiletý obránce Luka Zorko má za sebou zajímavou hokejovou cestu – za reprezentaci si zahrál v mládeži i seniorech, coby junior hájil barvy Atlantu Mytišči v MHL, poté se přesunul do zámořské WHL. Po návratu do vlasti nastupoval pět sezón za HK SŽ Olimpija Lublaň, než si ho vyhlédla Kadaň.

Letos během 18 zápasů získal v dresu suverénně posledních Trhačů 5 bodů (2+3), další bude chtít přidat v Kolíně, případně Hradci Králové, což potvrzuje generální manažer Aleš Kmoníček. „Luku, který se velmi slušně prezentoval v Kadani a v rámci Chance ligy, jsme nějakou dobu sledovali. Po odhlášení kadaňského klubu ze soutěže jsme se velmi rychle dohodli na jeho pokračování u nás. Primárně by měl Luka působit v Kolíně, ale vidíme v něm určitý potenciál i pro případné angažmá v extralize. Vše bude samozřejmě záležet na něm a jeho výkonech,“ říká GM Mountfieldu HK.

Statistiky Luky Zorka