Preview k zápasu
čt 27.4.2023 | Dominik Jarka

Euforie v celém městě je cítit, hlásá před 6. duelem Bohumil Jank

Hradečtí Lvi posledně heroicky odvrátili i druhý mečbol, snížili stav série na 2:3 a k šestému finálovém utkání vyjíždějí do Slezska s jediným cílem – vyrovnat sérii a přivézt sedmé utkání zpátky na domácí led. A odhodlání zůstává stejné, ve vítězný scénář věří i Bohumil Jank. Utkání začíná v třinecké WERK Areně v pátek od 17:00 a sledovat ho budete moct opět i na velkoplošné obrazovce před ČPP Arénou.

„Euforie v celém městě je cítit a dodává nám to energii, která nás tlačí dopředu.“

#72 Bohumil Jank (o podpoře fanoušků)

Hradečtí se v pátém duelu finálové série ujali bleskově vedení, když už po 27 sekundách využil Patrik Miškář zmatků v třinecké obraně a zasunul puk mezi betony Ondřeje Kacetla. „Je to jeho dennodenní rutina. Náš nejlepší střelec. Konečně jsme našli rozdílového hráče,“ směje se po výhře Bohumil Jank. I páté klání o mistrovský pohár tak dotlačilo do vítězného konce družstvo, jež vstřelilo první branku. „Pro nás je lepší, když vedeme, takže jsme rádi, že jsme udeřili první. Třinec potom musí hru více otevřít. I ten poslední zápas v Třinci byl trošku víc nahoru dolů, což muselo fanoušky bavit,“ přiznává tvrdý obránce.

Základem hradeckého úspěchu bylo vycházení ze zajištěné obrany, čemuž napomohly i obětavé zákroky jihočeského odchovance. „Když je možnost, musíme zblokovat střelu, padnout tam po hlavě a zabránit gólu, abychom pomohli „Machymu“, protože ten nám pomůže tolikrát, že to snad není ani možné,“ hlásí 30letý obránce, jenž zblokoval hned 4 střelecké pokusy, více než kdokoliv jiný na ledě. Důrazný bek se také několikrát dostal do situace, kdy musel odklízet protihráče z dosahu hradeckého brankáře. „Je to moje práce, abych tam nikoho moc nepouštěl a aby je to kdyžtak bolelo,“ dodává „Bobby“.

Lvi vůbec poprvé v sezoně odešli ze zápasu s Oceláři bez obdržené branky, což potěšilo i defenzivního specialistu. „Je to příjemné, že s nimi dokážeme hrát bez inkasované branky. Dali jsme jim také dva krásné góly, což je super zpráva do dalšího zápasu,“ chválí. A kde se vzala ve Lvech taková jiskra? „Máme systém postavený hodně na bruslení, na energii a musí to z nás vyzařovat. Je vidět, že hrozně moc chceme, a to nám pomáhá,“ popisuje druhý muž bodování Radegast indexu ve vyřazovací části.

Bývalý hráč Ocelářů hraje přitom s motivací navíc, v sezoně 2017/18 právě v dresu Třince podlehl ve finále Kometě 1:4 na zápasy. „Ten pocit, když prohraješ finále, nechci už nikdy zažít. Dělám všechno proto, abych týmu pomohl a nechal na ledě úplně všechno. Ať série dopadne, jak dopadne, chci po ní mít čisté svědomí,“ hlásá rázný levák. A jak to má s přípravou na páteční střetnutí? „Každá hodina je super na odpočinek. Začíná to od kvalitní stravy, doplňků, fyzio a aktivní regenerace. Všechny tyhle věci máme k dispozici, takže toho využijeme a připravíme se na další zápas,“ klidně sděluje rodák z Milevska.

Svěřence Tomáše Martince žene vpřed i obrovská podpora příznivců Mountfieldu, kteří chtějí v rámci sedmého utkání přesunout sérii zpátky pod Bílou věž. „Fanoušci jsou neskuteční. Když vidím vyprodanou arénu, tak mi to připomíná první dvě sezony, když jsme přišli s extraligou sem, jak fandili už na rozbruslení, podporovali celý zápas a žil celý stadion. Je to něco neuvěřitelného. Euforie v celém městě je cítit a i to nám dodává energii, která nás tlačí dopředu,“ spokojeně uzavírá obránce, kterému první dva finálové duely utekly kvůli zranění.

Sestavy z minulého utkání

Kacetl – Smith, Marinčin, J. Jeřábek, Čukste, Doudera, Mar. Adámek, Kaňák – Chmielewski, Marcinko, M. Růžička – Dravecký, M. Roman, Kurovský – Nestrašil, Voženílek, Daňo – Hudáček, Vrána, Hrňa..

Sledujte třinecké zápasy na velkoplošné projekci

O finále je obrovský zájem a vstupenky do Třince získala do svého držení jen hrstka vyvolených hradeckých fanoušků. To ale neznamená, že všichni ostatní si nebudou moci užít finálovou atmosféru se vším všudy. Organizátoři pro ně totiž nachystali projekci na velkoplošné obrazovce. Ta bude umístěna přímo před ČPP Arénou a účastníky čeká i občerstvení a doprovodný program. Veškeré informace najdete v samostatném článku.